Imatge de la nova terminal de mercaderies del port de Barcelona.
Imatge de la nova terminal de mercaderies del port de Barcelona.
Barcelona

El port de Barcelona pagarà el 50% de la construcció dels accessos ferroviaris definitius

El port de Barcelona pagarà el 50% de la construcció dels accessos ferroviaris definitius, que tenen un cost d'uns 100 milions d'euros fins al 2015. El president del port, Sixte Cambra, ha explicat que el Ministeri de Foment va demanar la seva col·laboració financera just abans de tancar els pressupostos per al 2013.

RedaccióActualitzat
El Port de Barcelona pagarà la meitat de la construcció dels accessos ferroviaris definitius, que tenen un cost d'uns 100 milions d'euros fins al 2015. El president del port, Sixte Cambra, ha explicat aquest dimarts que el Ministeri de Foment va demanar la seva col·laboració financera just abans de tancar els pressupostos per a l'any que ve.

"Se'ns va contactar per part del ministeri demanant si per part del port de Barcelona estaríem disposats a contribuir amb un 50% del finançament d'aquests accessos i vam dir que sí. La mateixa memòria que acompanya els pressupostos ja diu que la construcció dels accessos ferroviaris definitius es finançarà conjuntament amb el port de Barcelona."

Unes infraestructures que s'haurien d'executar al més aviat possible, va insistir Sixte Cambra, que també va explicar que el port de Barcelona genera el 16% dels ingressos totals dels ports de l'Estat i que el 8% del que obté per la seva activitat l'ha d'aportar al govern espanyol, com una espècie de quota de solidaritat.


Anar al contingut