Barcelona

Un 30% la població catalana viu amb risc de pobresa o exclusió social

L'última Enquesta de Condicions de Vida i Hàbits de la Població de Catalunya posa de manifest que tres de cada deu catalans viuen amb risc de pobresa o d'exclusió social. Catalunya és dos punts per sobre del conjunt d'Espanya i vuit per sobre de la mitjana europea en nivell de pobresa.

RedaccióActualitzat
3 de cada 10 catalans viuen amb risc de pobresa o d'exclusió social. Ho diu l'última Enquesta de Condicions de Vida i Hàbits de la Població de Catalunya, que destaca que Catalunya està 2 punts per sobre del conjunt d'Espanya i 8 per sobre de la mitjana europea en nivell de pobresa.

Entre el 30% de catalans que viu en risc d'exclusió social, hi ha els qui tenen dificultats per arribar a final de mes, les famílies amb diversos membres a l'atur i els qui tenen problemes per mantenir l'habitatge calent a l'hivern o no poden menjar proteïna almenys cada dos dies.

L'enquesta també dóna altres dades: el 22% de la població té uns ingressos anuals de menys de 8.500 euros, el 40% no pot fer front a una despesa imprevista de 750 euros, el 39% no es pot permetre anar de vacances almenys una setmana l'any, el nombre de persones que pertany a una entitat o associació baixa en 5 anys del 45 al 38%.

Les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i les comarques de Girona són les zones amb la proporció més alta de població vulnerable. Barcelona i la seva àrea metropolitana i les comarques centrals són les que tenen índexs més baixos de persones amb risc d'exclusió social.

Davant d'aquestes dades, la vicepresidenta quarta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha instat els ajuntaments a prioritzar les polítiques socials.




VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut