El president de la Cecot, Antoni Abad, en una imatge d'arxiu
El president de la Cecot, Antoni Abad, en una imatge d'arxiu
Barcelona

Un 53% dels empresaris de la Cecot estan a favor que Catalunya sigui un nou Estat d'Europa

Una enquesta feta per la Cecot assenyala que un 17% dels empresaris optaria per tenir un concert econòmic i en percentatges similars els agradaria millorar el finançament o formar part d'un estat confederal. Una tercera part dels 800 empresaris temen un possible boicot comercial.

RedaccióActualitzat
La patronal Cecot ha fet una de les primeres enquestes a l'empresariat català sobre com veu l'actual situació política a Catalunya. Dels entrevistats, un 44% assegura que veu amb incertesa el camí que s'ha obert des de la manifestació de l'Onze de Setembre, mentre que prop d'un 30% viu aquests moments amb il·lusió. Per contra, un 13% ho rebutja, un 11% té por i un 3% es mostra indiferent o no ho sap/no contesta.

Responent a la pregunta de quin escenari desitjaria per a Catalunya, una mica més de la meitat dels entrevistats, un 53%, creu que Catalunya hauria de ser un nou Estat d'Europa. Un 17% optaria per tenir un pacte fiscal o concert econòmic amb una quota solidària amb la resta de l'Estat i, en percentatges similars, a un 15% els agradaria millorar el finançament i a un 13% formar part d'un Estat confederal. Només un 2% creu que s'hauria de quedar com fins ara.

Sobre la pregunta de si en un futur proper l'empresariat tem un possible boicot dels seus productes, dos de cada tres, un 67%, diuen que no, enfront del 33%, que diu que sí.

L'organització empresarial ha fet aquest sondeig sobre la relació Catalunya-Espanya sobre un univers de 7.000 empreses d'indústria, serveis i comerç, de les quals han contestat 800.


Anar al contingut