Vic

Una gran estelada feta amb 7.800 espelmes il·lumina la plaça Major de Vic

Una gran estelada feta amb prop de 8.000 espelmes ha cobert la plaça Major de Vic. L'Assemblea Nacional Catalana ha organitzat l'acte, per celebrar que fa un mes de la manifestació de la Diada.

RedaccióActualitzat
Una gran estelada ha il·luminat la nit de Vic. A la plaça Major, prop de 8.000 espelmes han format una gran bandera per celebrar que fa un mes de la manifestació de la Diada.

En un acte organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), un centenar de voluntaris han encès 7.800 espelmes per formar una estelada de 46 metres de llarg i 20 d'ample que ha omplert gran part de la plaça Major.

L'acte ha tingut un gran èxit de participació i s'han superat les previsions dels organitzadors. El centre de Vic s'ha omplert de gent per seguir l'acte. Qui ho volia, podia comprar una espelma al preu d'un euro. A més, s'han fet una vintena d'actuacions de cant coral, dansa, castellers i grallers.

Els extrems de l'estrella els han encès, de manera simbòlica, l'alcalde de la ciutat i president de l'AMI, Josep Maria Vila-d'Abadal, i la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell.

El coordinador de l'ANC per Vic, Jordi Ponsa, ha explicat que l'acte ha estat per reivindicar la cultura, la llengua i la "defensa del que som", perquè entén que la independència va més enllà del vessant econòmic en què s'ha centrat en els últims temps.

Un mes després de la històrica manifestació pels carrers de Barcelona, Forcadell s'ha mostrat satisfeta de les fites aconseguides fins ara per l'Assemblea.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut