Madrid

El príncep Felip assegura que Catalunya no és un problema

En unes converses informals durant la recepció oficial, el príncep d'Astúries ha assenyalat que les tensions territorials les han de solucionar els polítics, i que ell personalment s'estima més la Catalunya real i no l'"escuma", com ha definit la situació actual.

RedaccióActualitzat
El príncep Felip ha assegurat que aquest diumenge que Catalunya no és un problema i s'ha mostrat convençut que les tensions territorials es calmaran després de les eleccions del pròxim 25-N. Són paraules de l'hereu de la corona espanyola en la recepció oficial del Dia de la Hispanitat al Palau Reial en què el rei Joan Carles, això sí, ha evitat pronunciar-se sobre el debat sobiranista a Catalunya.

En les converses informals durant la recepció oficial, el protagonisme se l'ha endut el príncep d'Astúries, que ha dit que les tensions territorais les han de solucionar els polítics, i que ell personalment s'estima més la Catalunya real i no l'"escuma", com ha definit la situació actual. Ha apel·lat a treballar conjuntament per rebaixar el clima de tensió, i per fixar un mateix rumb, i espera, ha dit, que la situació es normalitzi després de les eleccions.

El rei Joan Carles, en canvi, no ha volgut opinar sobre Catalunya; és més, ha fet broma com si els periodistes li estiguessin preguntant per Sevilla.

De la recepció oficial, una frase més: la de ministre d'Educació, José Ignacio Wert, que en català ha dit "estic orgullós del que he dit" en referència a les seves paraules sobre la intenció d'espanyolitzar els alumnes catalans.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut