Montcada i Reixac

Una ordre judicial fa fora de la finca els membres del col·lectiu Can Piella per realitzar-hi "activitats socioculturals"

Una ordre judicial obliga el desallotjament de la finca Can Piella, a Montcada i Reixac. Des de fa tres anys, grups i associacions han rehabilitat l'edifici, han treballat la terra i també hi han fet activitats socioculturals. Ara, però, la propietat, que és una immobiliària, ha reclamat el seu dret d'ús.

Televisió de CatalunyaActualitzat
Fa poc més de tres anys, els terrenys i la finca de Can Piella, situada a Montcada i Reixac, eren pràcticament un abocador. La masia, del segle XVII, estava en ruïnes perquè feia 12 anys que estava abandonada. Després que fa tres anys una trentena de joves de la zona van decidir recuperar-la, refer-ne sostres, netejar l'entorn i treballar la terra, l'aspecte, ara, no té res a veure. Entre altres novetats, hi ha un hort comunitari on treballen veïns de les poblacions veïnes i s'hi fan tallers d'energies renovables o d'horticultura.

Aquests dies, però, l'activitat s'ha aturat en sec des que han rebut un avís de desallotjament. El jutjat número 3 de Cerdanyola del Vallès ha ordenat la sortida de tothom de la finca en un termini de 10 dies al·legant el dret d'ús dels propietaris, una immobiliària del grup Alcaraz. I és que, tot i que no és clar què hi acabaran fent els propietaris, aquestes 18 hectàrees de terreny al límit entre Montcada i Reixac i la Llagosta, a tocar d'urbanitzacions i polígons industrials, són un caramel.

Oleguer Llimona, un dels membres del col·lectiu de Can Piella, explica que "se'ns faria fora, al·legant dret d'ús, quan és una propietat que estava deixant que la casa caigués". D'altra banda, "en l'informe se'ns diu explícitament que una prova és que hi realitzem activitats socioculturals. Si se'ns acusa de realitzar-hi activitats socioculturals és que la justícia en aquest país està una mica pels llocs on no toca", diu Llimona.

El compte enrere fa dies que va començar i, de fet, el termini expira dilluns, 15 d'octubre. És per això que el cap de setmana han preparat diferents actes de protesta, com una manifestació pels pobles veïns amb el suport de diverses organitzacions, com la Federació d'Associacions de veïns de Montcada i Reixac.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut