Barcelona

Fecsa-Endesa, declarada culpable dels grans incendis del 1998 a Catalunya per negligència

El jurat ha declarat els dos responsables de l'empresa Fecsa-Endesa culpables d'incendi per negligència i els dos presumptes piròmans se'ls declara no culpables dels dos grans incendis que van calcinar 27.000 hectàrees a la Catalunya Central. En canvi, el jurat els ha considerat culpables de quatre petits focs que hi va haver a Gironella, Puig-reig, la Pobla de Lillet i Castellar de n'Hug. El jurat creu que un d'ells té les facultats mentals parcialment disminuïdes i que tots dos van actuar sota els efectes de l'alcohol. El fiscal demana un any de presó per al malalt mental i dos anys per al seu company. Per la seva banda, l'acusació particular manté els dos anys de presó per als dos responsables de Fecsa-Endesa.

Actualitzat
El jurat popular ha declarat culpable per uninimitat la companyia elèctrica Fecsa-Endesa del foc d’Aguilar de Segarra que va cremar 17.000 hectàrees al Bages el juliol de 1998.

El veredicte del jurat considera que el responsable de zona i el responsable de manteniment de la companyia haurien d’haver posat solució al mal estat en què es trobava la línia. El jurat ha afirmat que el foc el va causar un arc elèctric originat pel mal estat de la línia elèctrica i que el fet que hi haguessin branques sota sota els cables va provocar que el foc es propagués amb molta facilitat.

Pel que fa als altres dos acusats, els dos veïns de Puig-reig, el jurat els ha declarat culpables de quatre incendis forestals, a Gironella, Puig-reig, la Pobla de Lillet i Castellar de n'Hug. Els acusats ja van reconèixer durant el judici haver provocat aquests focs.

Tenint en compte aquest veredicte, les parts hauran de demanar ara quants anys de presó sol•liciten per als quatre acusats.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut