Imatge d'un supermercat (Foto:ACN)
Imatge d'un supermercat (Foto:ACN)
Atenes

Grècia permetrà vendre aliments un cop superada la data de caducitat

Els supermercats i botigues d'alimentació podran comercialitzar aquests productes amb algunes condicions, com per exemple que el preu sigui més baix. Les associacions de consumidors gregues interpreten la mesura, molt criticada, com una prova que l'executiu és incapaç d'aturar l'escalada del preu dels productes bàsics que pateix el país.

RedaccióActualitzat
Grècia ha decidit permetre la venda de productes alimentaris un cop superada la de data de caducitat. Els supermercats i botigues d'alimentació, doncs, podran comercialitzar aquests productes amb algunes condicions, com per exemple que el preu sigui més baix. En queden exclosos la carn i els làctics, i es fixa un termini màxim de dies que es podrà superar la data de caducitat.

Els productes que tinguin com a caducitat dia i mes, podran vendre's fins superada una setmana la data. En canvi, els que tinguin mes i any podran quedar-se als prestatges de les botigues un mes més. Finalment, si la data de caducitat fixa només un any, es podrà allargar la venda del producte un trimestre.

Allau de crítiques

El govern grec assegura que la mesura només suposa recuperar un antic reglament amb l'única novetat que els productes caducats s'han de vendre a un preu baix, però les associacions de consumidors gregues interpreten la decisió com una prova que l'executiu és incapaç d'aturar l'escalada del preu dels productes bàsics que viu el país en un moment en què l'atur no para d'augmentar, i els salaris i les pensions pateixen tisorades.

Una de les crítiques que rep la mesura és el fet que no s'estableix quina rebaixa han de tenir els productes caducats, i afegeixen que, en qualsevol cas, l'executiu no té mecanismes per controlar els preus. També s'acusa el govern grec de separar els ciutadans entre els que poden pagar els aliments i els que es veuran obligats a recórrer als caducats.
Anar al contingut