L'alcaldessa de València, Rita Barberá. (Foto:EFE)
L'alcaldessa de València, Rita Barberà. (Foto:EFE)
Madrid

Rita Barberá: "Catalunya es dedica a catalanitzar la cultura valenciana i balear"

L'alcaldessa de València, Rita Barberá, s'ha referit a les declaracions del ministre Wert, en què va parlar d'"espanyolitzar els estudiants catalans" i ha comentat que li "estranya" i li "alarma" que espanyolitzar "no sigui políticament correcte" i ha afegit que "Catalunya es dedica a catalanitzar la cultura valenciana i balear".

RedaccióActualitzat
Durant un esmorzar informatiu organitzat pel Nueva Economía Fórum, en què ha estat presentada per la vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría, l'alcaldessa de València, Rita Barberá, ha criticat els que "s'aferren a una espiral de poder", escudant-se en el victimisme i en una voluntat per ser diferents, en referència al president de Catalunya.

Barberá ha assegurat que tot i que les derives independentistes "d'alguns" no són novetat en la política espanyola, avui dia el que demostren és una "manifesta i tremenda irresponsabilitat" per part dels qui les promouen, a l'hora que s'ha mostrat sorpresa perquè "els que estan parlant d'anar-se'n, parin la mà per una altra banda".

En el torn de preguntes, Barberá s'ha referit a les declaracions del ministre d'Educació, José Ignacio Wert, en què va parlar d'"espanyolitzar els estudiants catalans" i ha comentat que li estranya" i li "alarma" que espanyolitzar "no sigui políticament correcte".

A la qüestió sobre si tem que les aspiracions independentistes de Catalunya traspassin la frontera i vagin cap a les Balears i la Comunitat Valenciana, ha dit que fa "anys i panys que resisteixen aquesta pressió" i ha denunciat que "Catalunya es dedica a catalanitzar la cultura valenciana i balear".

En aquest sentit, ha dit que es nega a "pagar amb el sou dels seus funcionaris aquests excessos" catalans.

Dins les seves crítiques, Barberà ha assegurat que en els llibres que edita la Generalitat de Catalunya s'assegura que la Dama d'Elx "és part de la cultura catalana", cosa que ha dit que li produeix com a mínim "sorpresa".


Anar al contingut