Barcelona

Barcelona podria tenir una sucursal del museu Hermitage de Sant Petersburg

Barcelona podria tenir una sucursal del museu Hermitage de Sant Petersburg als terrenys de la nova marina del port vell. Un grup inversor estranger ultima les negociacions i l'arquitecte català Ujo Pallarés ja té avançat el disseny del projecte.

RedaccióActualitzat
El museu Hermitage de Sant Petersburg podria tenir una seu a Barcelona. Ho està negociant un grup inversor de capital privat i el projecte ja el té força avançat l'arquitecte català Ujo Pallarés.

Si les negociacions acaben amb acord, es tractaria d'un museu de 7.400 metres quadrats, que allotjaria col·leccions permanents i mostres temporals, i que s'ubicaria als terrenys de la nova marina del port vell de la capital catalana.

Tres naus de la bocana nord del port de Barcelona, construïdes a finals de segle XIX, acollirien la seu barcelonina del museu Hermitage si fructifiquen les negociacions, en marxa des de fa mesos. L'Autoritat Portuària, propietària de les instal·lacions, està disposada a cedir l'espai en règim de concessió al grup inversor internacional que ha fet la proposta.

Una proposta que encaixa amb el propòsit del port de revitalitzar econòmicament i culturalment la zona pròxima a l'hotel Vela, on ja està en procés de licitació el projecte de la marina nord per a embarcacions de luxe de mida mitjana.

L'Ajuntament coneix el projecte i el troba encertat, però deixa clar que no hi haurà fons públics per finançar-lo.

Per la seva banda, la Generalitat reconeix que hi ha negociacions en marxa des de fa 8 mesos però diu que no hi ha res tancat. De fet, el portaveu del govern, Francesc Homs, ha respost a una pregunta formulada en la roda de premsa posterior al Consell de Govern que, ara com ara, "no puc ni confirmar ni donar detalls" d'aquest projecte.

En la idea hi treballa Arst Espatium, l'empresa d'Eugeni Pallarès especialitzada en projectes d'arquitectura d'interiors que últimament ha dissenyat molts espais en diferents ciutats russes, com Sant Petersburg, ciutat mare de l'Hermitage. Una de les condicions prèvies és que l'edifici haurà de respectar l'estructura de les naus, catalogades com a patrimoni de la ciutat.

En els darrers anys, l'Hermitage ha obert franquícies en diferents ciutats del món, projectes que han estat més o menys reeixits. Les seus de Londres i Las Vegas han hagut de tancar, però en canvi la sucursal d'Amsterdam funciona amb èxit.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut