Oleguer Presas, en una visita a l'escola nord-catalana La Bressola quan era jugador del Barça. (Foto: ACN)
Oleguer Presas, en una visita a l'escola nord-catalana La Bressola quan era jugador del Barça. (Foto: ACN)
Barcelona

El futbolista Oleguer Presas, en un lloc simbòlic a la candidatura de la CUP per Barcelona

L'exjugador del Barça ocupa el lloc 83 de la candidatura independentista, on també hi ha l'escriptor Julià de Jòdar, l'actor Francesc Lucchetti i l'exregidora d'Els Verds a Barcelona Roser Veciana.

RedaccióActualitzat
L'exjugador del Barça Oleguer Presas forma part de la llista de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) per Barcelona en les eleccions del proper 25 de novembre, segons ha informat el partit via Twitter.

El futbolista ha acceptat la proposta que li va fer el cap de llista de la CUP, David Fernández, i se situa en el lloc 83 de la llista, formada per 85 candidats, més 5 suplents. A la candidatura també hi ha l'escriptor Julià de Jòdar, l'actor Francesc Lucchetti, l'exregidora d'Els Verds a Barcelona Roser Veciana, el músic Cesk Freixas i l'advocat August Gil Matamala, pare de l'actriu Ariadna Gil.

La CUP, que per primera vegada ha decidit presentar-se a unes eleccions al Parlament, ha recollit dels avals necessaris per poder concórrer als comicis.

La formació ha presentat la llista per Barcelona aquest dilluns en un acte al parc de les Tres Xemeneies, al Poble Sec. El cap de llista, David Fernández, ha anunciat que la CUP impulsarà un "canvi profund" a les institucions perquè tinguin més "credibilitat i no s'apartin dels problemes reals" dels catalans.

El candidat a la presidència de la Generalitat ha assegurat que Catalunya i els Països Catalans tenen un "dilema històric" aquest comicis perquè es pot fer possible "un país independent d'Espanya en el qual l'alliberament nacional vagi acompanyat d'un alliberament social".

Un futbolista poc corrent

Oleguer Presas, de 32 anys, va debutar amb el Barça la temporada 2002-2003 i va tenir força protagonisme durant els primers anys de Frank Rijkaard al club. De blaugrana, Oleguer va guanyar dues lligues i una Champions jugant com a titular la majoria de partits. L'any 2008, Oleguer va fitxar per l'Ajax d'Amsterdam, que va pagar tres milions d'euros al Barça.

Paral·lelament a la seva carrera esportiva, el defensa barcelonista va fer-se famós per les seves inquietuds i idees fora del terreny de joc. Llicenciat en Ciències Econòmiques i col·laborador en diverses publicacions, durant els seus anys al primer equip blaugrana, Oleguer va escriure el llibre "Camí d'Ítaca", va rebre el Premi Lluís Companys pel seu suport a les seleccions catalanes, va donar suport a la xarxa d'escoles La Bressola de la Catalunya Nord, va denunciar l'empresonament de la jove anarquista Núria Pòrtulas i va ser rebut per l'expresident sud-africà Nelson Mandela, entre altres.

El futbolista també va escriure un article criticant la política penitenciària espanyola en relació amb el pres d'ETA Ignacio de Juana Chaos, la qual cosa li va costar la pèrdua del patrocini de la marca Kelme i moltes crítiques a l'estat espanyol. Precisament, en aquell article, Oleguer hi citava el llibre "Cròniques del 6 i altres retalls de la claveguera policial", escrit per David Fernández, el cap de llista de la CUP en les eleccions del 25-N.



NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut