Mont-real

Commoció al Canadà pel suïcidi d'una jove assetjada

Amanda Todd, de 15 anys, s'ha suïcidat després d'haver estat assetjada sexualment durant tres anys a través de la xarxa i a l'escola. Uns dies abans, la noia va gravar un vídeo en què explicava la seva història i com se sentia.

RedaccióActualitzat
El Parlament canadenc debat una moció per fer front a l'assetjament escolar i cibernètic. L'assumpte s'ha convertit en "problema nacional" i ha motivat moviments polítics arran del cas d'una jove canadenca de 15 anys, Amanda Todd, que es va suïcidar després de ser assetjada sexualment durant tres anys a través de la xarxa i a l'escola.

Un vídeo amb la seva història

Uns dies abans de suïcidar-se, la noia va gravar un vídeo de 9 minuts, titulat "La meva història: Lluita, assetjament, suïcidi i dany", en què mostrava cartells en què explicava que havia estat víctima de coaccions i que no tenia ningú i se sentia molt sola. Quan tenia 12 anys, un home va convèncer Amanda a través de la xarxa que li ensenyés els pits.

Ella ho va fer i un any després ell la va amenaçar a través de Facebook i li va demanar que es despullés davant de la càmera si no volia que distribuís la foto de la primera trobada virtual. Poc després, la policia es va presentar a casa seva perquè les imatges havien estat distribuïdes als seus professors, amics i familiars. A partir d'aquí, també la van assetjar a l'escola, una situació que no va poder suportar.

Malson sense fi

"Vaig perdre tots els meus amics i el respecte que la gent em tenia. M'insultaven i em jutjaven. Mai podré recuperar aquella foto. Estarà allà per sempre", va declarar.

Tot i el canvi d'escola, el malson va continuar un any més. La noia va patir una nova agressió que va ser gravada en vídeo pels companys de l'escola i va cometre un primer intent de suïcidi bevent lleixiu. En sortir de l'hospital, la noia va descobrir al Facebook múltiples missatges que deien que es mereixia el que li passava i que hauria de morir-se. Amanda es va mudar i va tornar a canviar d'escola, però l'assetjament va continuar a través d'internet.

Pocs dies abans de ser trobada morta a casa seva, el passat 10 d'octubre Amanda va gravar el vídeo on al final deia: "No tinc a ningú. Necessito algú. El meu nom és Amanda Todd" i una fotografia del seu braç sagnant, amb molts talls.

Problema de gran magnitud


La policia no ha volgut comentar les informacions que apunten que un suposat pederasta nord-americà podria ser l'home que va assetjar Todd i qui va difondre la seva fotografia despullada per internet.

La tràgica història d'Amanda ha commogut la societat canadenca els últims dies i l'organització Bullying Canada, que es dedica a combatre l'assetjament escolar, ha posat xifres al fenomen. Segons ha explicat, un de cada set nens canadencs d'entre 11 i 16 anys són víctimes d'assetjament escolar o per internet. A més, als instituts del país hi ha cada mes 282.000 casos d'assetjament. L'organització indica que aquest problema no afecta igual nois i noies, ja que els primers bàsicament són insultats o amenaçats, mentre que les segones pateixen assetjament sexual.

La magnitud del problema ha impulsat finalment que el Parlament del Canadà debati una moció per plantar cara a l'assetjament tant a l'escola com a través de la xarxa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut