Curses de muntanya

Kilian Jornet guanya la Diagonale des Fous, a la Illa de Reunion, després de córrer gairebé 27 hores

Kilian Jornet segueix acumulant èxits setmana a setmana. Aquest divendres s'ha proclamat vencedor de l'exigent Diagonale des Fous, a l'illa de la Reunió, amb 170 quilòmetres i gairebé 11.000 metres de desnivell positiu. Ha arribat primer després de córrer gairebé 27 hores (26 hores i 32 minuts exactes), a una velocitat mitjana de 6,7 quilòmetres per hora.

Actualitzat
Kilian Jornet segueix acumulant èxits setmana a setmana. Aquest divendres s'ha proclamat vencedor de l'exigent Diagonale des Fous, a l'illa de la Reunió, amb 170 quilòmetres i gairebé 11.000 metres de desnivell positiu. Ha arribat primer després de gairebé 27 hores (26 hores i 32 minuts exactes), a una velocitat mitjana de 6,7 quilòmetres per hora. La brutalitat del temps de Kilian es demostra amb el fet que el segon classificat, Antoine Guillon, ha arribat una hora i onze minuts després. Tercer ha estat Arnaud Lejeune, ja a 3 hores i 6 minuts.

Des de l'inici Kilian Jornet i Iker Karrera van situar-se al cap davant de la cursa i poc a poc agafaven distància a la resta de corredors. A les 11 hores i 40 minuts de cursa Iker Karrera se situava com a líder i agafava una mica d'avantatge amb relació a Jornet, que en arribar a l'avituallament de Marla va comentar "he patit per la calor, però després m'he recuperat bé". Al cap d'una estona Iker i Kilian tornen a anar junts a un ritme molt alt. Cap al quilòmetre 90 el seu avantatge amb relació al participant que en aquells moments anava tercer, Michel Lanne, era de 42 minuts. Cap al quilòmetre 115 les dues primeres places a la Diagonale semblaven sentenciades i només el 3r lloc estava molt disputat, però al cap d'una estona va arribar la sorpresa: unes molèsties van fer que Iker Karrera anunciés que abandonava

És el vintè aniversari d'aquesta cursa, que posa a prova els límits dels atletes. Uns límits que sembla que no tingui un Jornet, quatre vegades campió del món de "skyrunning". Un total de 2.663 participants van pendre part en l'edició d'aquest any, una prova que supera en duresa al mític l'Ultra Trail du Mont-Blanc. Des de l'inici Kilian Jornet i Iker Karrera van situar-se al cap davant de la cursa i poc a poc agafaven distància a la resta de corredors. Iker Karrera fins i tot va agafar un cert avantatge sobre Jornet. Cap al quilòmetre 90 el seu avantatge amb relació al participant que en aquells moments anava tercer, Michel Lanne, era de 42 minuts. Però cap els 115 quilòmetres unes molèsties d'Iker Karrera el van fer abandonar, i Kilian Jornet va acabar guanyant la prova en solitari i amb una gran solvència sobre la resta de participants.

Aquesta prova de la Diagonale des Fous suposa el punt final de la temporada de "trail running" del català, que ja va guanyar també la prova al 2010. Aquesta vegada, però, el recorregut ha tingut 10 quilòmetres més, amb un traçat molt dur per Mafate.