Londres, Regne Unit

Rowan Atkinson, actor de Mr Bean, a favor dels insults al Regne Unit

Rowan Atkinson formarà part de la campanya contra la llei que prohibeix les "paraules insultants" al Regne Unit.

RedaccióActualitzat
La cara de Mr Bean, o de l'actor que l'interpretava, Rowan Atkinson, serà la més visible del moviment activista que lluita contra la llei que prohibeix l'ús d'insults des de 1986, al Regne Unit. Aquest col·lectiu ha iniciat una campanya per derogar la llei que prohibeix les "paraules, comportaments i signes amenaçants, abusius o insultants" on s'acaben incloent divergències d'opinió o alguna actitud ofensiva.

"El problema de proscriure els insults és que qualsevol cosa es pot interpretar d'aquesta manera: la crítica, la caricatura, el sarcasme" ha defensat Atkinson en l'inici de la campanya, en què també participaran altres personalitats, com el comediant Stephen Fry. El col·lectiu d'activistes considera que la Llei d'Ordre Públic del Regne Unit que prohibeix els insults atempta contra la llibertat d'expressió.

Al 2005, sota l'efecte d'aquesta llei, va ser detingut un estudiant de la universitat d'Oxford per preguntar a un agent de la policia si era conscient que "el seu cavall és gai" o un jove que va mostrar una pancarta davant una església de la Cienciologia on hi deia que aquesta religió era "un culte perillós".

David Davis, diputat del Partit Conservador Britànic, s'ha mostrat favorable a la campanya perquè considera que "durant segles, la llibertat d'expressió ha resultat vital per a la vida al Regne Unit. Derogar aquesta llei significa reinstaurar aquest dret".


Anar al contingut