Un usuari utilitzant el servei de Bicing a Barcelona.
Un usuari utilitzant el servei de Bicing a Barcelona. (Foto: ACN)
Barcelona

Usuaris del Bicing s'organitzen en una plataforma contra l'augment de preu de l'abonament

La plataforma ciutadana convoca tots els ciclistes, siguin o no usuaris del servei públic de bicicletes de Barcelona, a ocupar la plaça Sant Jaume divendres vinent per protestar per l'augment de més del 100% de les tarifes.

RedaccióActualitzat
La intenció de l'Ajuntament de Barcelona d'augmentar més d'un 116% la tarifa del servei públic de bicicletes, el Bicing, ha posat en peu de guerra molts dels usuaris, fins al punt que ha motivat la creació d'una plataforma ciutadana.

Salvem el Bicing va néixer aquest divendres a la xarxa i ja ha fet una crida a les primeres accions. La plataforma convoca els ciutadans a concentrar-se divendres que ve a les vuit del vespre a la plaça Sant Jaume sota el lema "Ocupa la plaça amb la teva bici". També insta els usuaris a tuitejar directament l'alcalde Xavier Trias per fer-li saber per què s'està en contra de la pujada.

Aquesta plataforma, que ja té un centenar d'adhesions, assegura en declaracions a Europa Press que són "molts" els usuaris que no podran pagar el nou abonament il·limitat anual del servei, que augmenta dels 45,11 euros actuals als 97,5 que es cobraran a partir de l'any que ve. Asseguren que les noves tarifes responen a "la falta de sensibilitat que aquest govern té cap a la mobilitat sostenible, afavorint els cotxes i tractant d'apartar de la via pública tots els usuaris de bicicletes, siguin o no del Bicing".

Les noves tarifes, que busquen reduir el dèficit del servei, preveuen un altre tipus d'abonament anual d'uns 42 euros però limitat a 50 viatges. En cas que s'utilitzi més el Bicing, es podran adquirir de manera addicional targetes de 10, 50 i 100 viatges, per 7, 24 i 42 euros respectivament.

Anar al contingut