Un home dorm al carrer
La població catalana en situació de pobresa severa ha passat de l'1,15 al 4,98% en quatre anys
Barcelona

El 17% dels catalans està en risc de pobresa, segons l'INE

Al conjunt de l'estat espanyol, el 21% de la població està per sota del llindar de la pobresa. El 39% de les famílies diu que no té capacitat per afrontar despeses imprevistes i el 12% afirma que li costa molt arribar a final de mes.

RedaccióActualitzat
L'Enquesta de les Condicions de Vida de l'Institut Nacional d'Estadística conclou que el 17% dels catalans està en risc de pobresa. Això és per sota de la mitjana espanyola, on és el 21% de la població, set dècimes menys que fa un any. Un descens que es deu, sobretot, a l'estabilitat dels ingressos de les persones de més de 65 anys.

Les comunitats amb menys persones que viuen al llindar de la pobresa són Navarra, Astúries, Euskadi i Madrid. Després, en quart lloc ja vénen Catalunya i Aragó. Per contra, on hi ha més persones amb risc de pobresa és Melilla, Ceuta i les Canàries.

Es considera que una persona està a la frontera de la pobresa quan la seva renda és inferior al 60 per cent de la mitjana dels ingressos de tot l'Estat. En el cas d'una persona, és de 7.400 euros anuals. La mitjana d'ingressos per persona a Catalunya és de 10.100 euros.

Sobre les dificultats econòmiques de les llars, el 39% de les famílies diu que no té capacitat per afrontar despeses imprevistes i el 12% afirma que li costa molt arribar a final de mes. Per això, el 7,4% de les llars espanyoles reconeixen retards en el pagament de les despeses relacionades amb la vivenda com la hipoteca, el lloguer o els rebuts del gas i l'electricitat.
Anar al contingut