La vicesecretària general del PSOE, Elena Valenciano.
La vicesecretària general del PSOE, Elena Valenciano, en una imatge d'arxiu.
Madrid

El PSOE llegeix la desfeta electoral: "Estem en un moment dolentíssim"

· La vicesecretària general del PSOE, Elena Valenciano, ha admès que la formació passa un moment "dolentíssim" i ha admès que "estem obligats a treballar de pressa i a fons".

· Ha negat que s'hagi plantejat la dimissió de Rubalcaba, però sí que creu que els cal "accelerar els canvis" que pretenien fer en els pròxims tres anys.

· Valenciano ha reconegut que l'ascens de les forces nacionalistes els porta a replantejar-se el model territorial d'Espanya.

RedaccióActualitzat
Ressaca electoral especialment difícil de passar per als socialistes espanyols. Després dels mals resultats que han obtingut tant a Galícia com al País Basc, la cúpula del PSOE s'ha reunit a Madrid amb una reflexió "serena i sense excuses" sobre la taula, segons la número 2 de la formació, Elena Valenciano, que ha admès que han perdut la confiança de molts ciutadans i que "estem obligats a treballar de pressa i a fons" per recuperar-la.

"Sabem que és el moment de posar noves idees sobre Espanya i sobre Europa", ha afegit la vicesecretària general del PSOE, per qui per a tot plegat caldrà "esforç i temps". Amb la mirada posada, també, a les eleccions catalanes del 25-N, Valenciano ha anunciat que la comissió executiva federal del partit es reunirà dilluns que ve per intentar accelerar els canvis que consideren que necessita la formació.

Malgrat que molts veuen el lideratge d'Alfredo Pérez Rubalcaba en entredit, la número 2 del PSOE ha afirmat que durant la reunió de l'executiva permanent no s'ha plantejat en cap moment la dimissió, per cap de les dues parts. "No ens sembla que sigui el moment d'abandonar les nostres responsabilitats", ha assegurat Valenciano, que ha recordat que l'actual direcció es va elegir fa tot just vuit mesos.

Al llarg del matí han estat diverses les veus destacades de la formació que han valorat els resultats electorals. Entre ells, el líder dels socialistes espanyols, Juan Fernando López Aguilar, a Europa ha afegit que el PSOE es troba en la pitjor situació dels últims 35 anys i Valenciano no l'ha desmentit: "No sé si és el pitjor, però és evident que és dolentíssim", ha dit en la roda de premsa. De fet, la segona del PSOE ha elevat el mal moment a la categoria de "cicle".

Sobre la proximitat del 25-N, Valenciano ha dit que encara no s'han assegut amb el PSC per traçar una estratègia, però sí que ha reconegut que l'ascens de les forces nacionalistes tant a Galícia com al País Basc els obliga a plantejar-se el model territorial d'Espanya.
Anar al contingut