Barcelona

Mas demana als empresaris que no entorpeixin el procés sobiranista

Davant de més de 300 empresaris catalans, el president de la Generalitat reclama al món econòmic que no posin traves a l'objectiu d'un Estat propi i que hi ajudin de forma discreta. Artur Mas nega que Catalunya tanqui les portes a Europa i argumenta que la seva aposta és cedir més sobirania al projecte d'Europa.

RedaccióActualitzat
El president Artur Mas ha fet una crida als empresaris catalans perquè no posin traves al procés sobiranista que vol liderar si guanya les eleccions del 25-N. En una conferència davant de més de 300 empresaris, el president de la Generalitat ha demanat al món econòmic que ajudi discretament en el procés i que, com a mínim, no l'entorpeixi.

"No cal significar-se gaire, simplement cal no anar-hi en contra, fer entendre a tot arreu que el país està canviant i que té dret a ser escoltat, respectat i ajudat. I fer-ho entendre també a nivell privat. Em consta que molta gent ja ho està fent", ha afirmat Mas a Barcelona Tribuna.

Mas ha volgut tranquil·litzar els empresaris dient-los que el seu projecte no suposa que a Catalunya "s'hagin instal·lat en una bogeria", sinó a dotar-se d'estructures d'Estat per tenir "un futur millor que ara".

En aquest sentit, Mas ha negat que Catalunya tanqui les portes a Europa quan defensa tenir un estat propi, tal com amenacen certes veus d'Espanya. Mas ha argumentat que la seva aposta és cedir més sobirania al projecte d'Europa.

Mas ha insistit que Catalunya té dimensions econòmiques i territorials suficients, més que suficients, per ser un Estat viable dins d'Europa. També ha assegurat que Catalunya té alguns paràmetres semblants, fins i tot, als d'Alemanya.

Mas entén que l'aposta no és per posar més barreres a Europa, sinó tot el contrari, per obrir-se al projecte europeu, que s'ha de reformar i Catalunya hi ha de ser.

"Europa va cap a la integració, es diu, i vostès van cap a la separació, cap a la desintegració. Fals. Perquè la integració en aquests moments ja no són els estats tradicionals. La integració ve pel paraigua europeu, no pels estats tradicionals", ha justificat.

Sobre el procés que ara s'obre, Mas ha defensat que a Catalunya les classes mitjanes i sobretot el jovent ho tenen molt clar, cada cop més clar i que qualsevol pas haurà de ser molt democràtic amb les consultes a la població que facin falta.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut