Ferran Adrià pacta amb la UB per compartir alguns dels secrets d'El Bulli.
Ferran Adrià pacta amb la UB per compartir alguns dels secrets d'El Bulli.
Santa Coloma de Gramenet

La Bullipèdia serà el nou fons documental d'El Bulli i la Universitat de Barcelona

La Bullipèdia pretén ser una plataforma pionera per compartir coneixements del món de la gastronomia i ser espai de debat

RedaccióActualitzat
La Universitat de Barcelona crearà la Bullipèdia, un fons documental digital que inclourà els coneixements culinaris del restaurant El Bulli. El projecte pretén ser una plataforma de debat per compartir idees del món de la gastronomia, nutrició humana, dietètica i seguretat alimentària. A més, inclourà idees al voltant de la funció creativa en gastronomia, així com nous productes creatius provinents de la cuina internacional.

El promotor d'El Bulli Foundation, Ferran Adrià, i el rector de la UB, Dídac Ramírez, han firmat un conveni per un mínim de tres anys perquè totes dues entitats puguin col·laborar. La Bullipèdia es presenta com una iniciativa pionera i busca ser un referent en la informació relacionada amb l'alimentació i la gastronomia.

Els arxius s'ubicaran al Campus d'Alimentació de Torribera, a Santa Coloma de Gramenet. La Bullipèdia tindrà un responsable que coordinarà els continguts, així com personal d'administració de la UB i representants d'El Bulli-Foundation. També col·laboraran en el projecte experts externs a la universitat.

Anar al contingut