Barcelona

El govern denuncia que les duplicitats de l'Estat deixen Catalunya com una gestoria

La Generalitat es planteja dur al Constitucional el govern espanyol per invasió de competències en matèria de cultura. El portaveu Francesc Homs explica que les duplicitats administratives s'han incrementat especialment els últims deu anys.

RedaccióActualitzat
El govern català ha denunciat que les duplicitats amb l'administració general de l'Estat deixen Catalunya com una simple gestoria. El portaveu Francesc Homs ha explicat que un informe encarregat sobre les duplicitats mostra que es donen en pràcticament totes les competències que té la Generalitat. I ha afegit que aquests casos s'han incrementat especialment els últims deu anys.

El govern ha posat com a exemple l'àrea de Turisme, on l'administració central no té competències, però que compta amb més de 5.000 funcionaris i un pressupost de 1.000 milions d'euros.

A més, el govern ha amenaçat de portar al Constitucional la invasió de competències en matèria de cultura en concessió de subvencions. De moment, Homs ha explicat que el govern ha presentat un requeriment a l'Estat.

En paral·lel, ha presentat un informe on denuncia que Espanya té tanta burocràcia com algun país africà. Concretament, segons ha explicat el portaveu del govern, Espanya està al mateix nivell que Uganda en burocràcia.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut