Imatge d'arxiu d'una farmàcia
Imatge d'arxiu d'una farmàcia
Barcelona

El govern pagarà a les farmàcies el que correspon al mes de juliol en 48 hores

El govern espanyol anuncia que avançarà 99 milions d'euros al govern català perquè pugui fer front als deutes amb les farmàcies, cosa que passarà, com a molt tard, aquest dijous. Els farmacèutics i Salut estan reunits per buscar una solució als impagaments. En funció de com vagi la trobada, les farmàcies mantindran o no la vaga de dijous.

RedaccióActualitzat
El portaveu del govern, Francesc Homs, ha anunciat en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del consell executiu que en les pròximes 48 hores "podran fer l'abonament del mes d'octubre a les farmàcies", corresponent al mes de juliol. La factura de 99 milions d'euros corresponent al mes de juliol s'havia de fer efectiva el 5 d'octubre, però el govern espanyol ha confirmat que avançarà aquests diners "immediatament".

En una nota difosa a primera hora de la tarda d'aquest dimarts, el govern espanyol recorda que ja ha abonat a la Generalitat 1.039 milions d'euros dels 5.400 que va demanar-li a compte del Fons de Liquiditat Autonòmic.

Pel retard en els pagaments, les farmàcies de Catalunya tenen previst tancar aquest dijous. La Generalitat va condicionar pagar el deute a les farmàcies al cobrament del Fons de Liquiditat Autonòmic, del qual només ha rebut una part.

El Col·legi de Farmacèutics de Catalunya està reunit aquesta nit amb el Departament de Salut per trobar una solució immediata al problema dels impagaments i poder evitar futurs conflictes similars. Les farmàcies reclamen a la Generalitat un calendari de pagament de les factures pendents i que garanteixi les del futur.

La convocatòria de vaga per dijous depèn, ara, de l'èxit d'aquesta trobada. Tot i així, els establiments ja han decretat serveis mínims perquè cap usuari es quedi sense medicaments.

Anar al contingut