Cervera

Avions militars tornen a sobrevolar territori català i provoquen la queixa formal de l'alcalde de Cervera

L'Ajuntament de Cervera ha presentat una queixa formal al Ministeri de Defensa pels quatre avions caces bombarders F-18 que aquest dimarts van sobrevolar la zona a baixa alçada al pla de Lleida i la Catalunya central

RedaccióActualitzat
L'Ajuntament de Cervera ha presentat una queixa formal al Ministeri de Defensa pels quatre avions caces F-18 que aquest dimarts van sobrevolar la zona a baixa alçada al Pla de Lleida i la Catalunya Central.

En declaracions a Catalunya Ràdio, l'alcalde de la capital de La Segarra, Ramon Royes, ha explicat que troba molt sospitosos aquests vols enmig del debat polític que viu el país. Segons Royes "hi ha una intenció no gaire honesta" darrera d'uns vols d'avions militars que no són habituals en aquella zona. De moment des del Ministeri de Defensa no hi ha hagut explicacions.

Els avions militars que han tornat a sobrevolar aquest dimarts territori català fent maniobres han alarmat veïns de poblacions de les comarques de la plana de Lleida i el Berguedà, alguns dels quals han informat de les maniobres per Twitter.

El Ministeri de Defensa va demanar disculpes i va anunciar que investigaria maniobres com aquestes fa uns dies al Pirineu, però l'Exèrcit de l'Aire assegura ara que són "vols d'instrucció programats".

L'alcalde de Castellserà (Noguera), Marçal Pujol, ha explicat a Catalunya Ràdio que ha vist clarament un avió militar que volava molt baix i feia un soroll molt molest: "Devia ser sobre la 1.30 d'aquest migdia, hem sentit un soroll molt fort i després hem vist passar un primer avió".

Un pagès del mateix municipi, Josep Perera, també ho ha pogut observar. "Hem sentit el tro que fan els avions militars i hem pensat, mira, els mateixos caces que voltaven l'altre dia per Girona". Els aparells han passat després de fer "unes piruetes".

L'alcalde de Vilada (Berguedà), Pere Farré, ha explicat que aquest cop han estat quatre avions i han fet un vol més alt. Farré creu que els vols són "una mostra de força al territori" i ha recordat que fa "molts anys" que no es feien aquest tipus de maniobres".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut