Chicago

Obama es converteix en el primer president dels Estats Units que vota de forma anticipada

El candidat demòcrata s'ha convertit en el primer president dels Estats Units que vota de forma anticipada. Ha estat a Chicago, la seva ciutat, en una aturada que ha fet en una gira que el portarà en dos dies a vuit estats.

RedaccióActualitzat
La campanya electoral nord-americana pitja l'accelerador quan falten 12 dies per a les eleccions del 6 de novembre. El candidat demòcrata, Barack Obama, s'ha convertit aquest dijous en el primer president dels Estats Units que vota de forma anticipada.

Obama ha votat al centre comunitari Martin Luther King de Chicago, la ciutat on està empadronat. El president ha mostrat el seu permís de conduir com a prova d'identitat i ha xerrat de forma distesa amb els membres de la mesa abans d'exercir el seu dret a vot en una màquina.

Amb aquesta votació, transmesa en directe, Obama ha volgut incentivar el vot de cara a les eleccions del 6 novembre. La primera dama, Michelle Obama, també va votar anticipadament, però ho va fer per correu i va penjar una foto al seu compte de Twitter, on se la veu mostrant el sobre de la butlleta. Amb aquest gest, el matrimoni Obama busca motivar els electors en unes eleccions que estan molt igualades.

La visita a Chicago per votar ha estat una parada de la gira que ha iniciat Barack Obama i que el portarà a visitar 8 estats en menys de dos dies.

En les últimes hores la campanya d'Obama s'ha beneficiat de la polèmica provocada per un candidat republicà a senador de l'estat d'Indiana i pròxim al Tea Party, que va afirmar que els embarassos resultat de violacions són voluntat divina.

El vot de les dones serà clau en aquestes eleccions i podria  fer decantar la balança, que està molt equilibrada, segons les  enquestes. Per això, Obama ha aprofitat per treure suc de la polèmica aquesta matinada, en un popular programa de la televisió nord-americana, el "Tonight Show", de Jay Leno: "No sé d'on surten aquests personatges amb aquestes idees. Deixi'm fer una afirmació molt simple: una violació és una violació. És un crim. Per  tant, totes aquestes distincions entre tipus de violacions per mi no tenen sentit. Això demostra què és exactament el que no volem, que un grup de polítics, la majoria homes, prenguin decisions relacionades amb  la salut de les dones", ha declarat sobre el cas.

Mentrestant, el candidat republicà, Mitt Romney, se centra els pròxims dies en dos dels estats clau en aquestes eleccions: Iowa i Ohio. Romney s'ha desmarcat de les controvertides declaracions, però ha mantingut el seu suport a l'aspirant a senador, que ja s'ha disculpat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut