Polinyà

Una empresa de Polinyà, pionera en l'elaboració de bistecs vegetals

És l'última novetat en productes vegetals preparats a base de proteïna de tofu que elabora una empresa de Polinyà.

Televisió de CatalunyaActualitzat
Bistecs vegetals. Sembla un contrasentit, però és l'última novetat en productes vegetals preparats a base de proteïna de tofu que elabora una empresa de Polinyà. A la ja coneguda elaboració d'hamburgueses vegetals, s'hi afegeix ara la d'aquests bistecs, que fins fa poc només provenien de països com França i Alemanya. És un producte ideal per a persones vegetarianes o conscienciades en el consum de productes ecològics. I tot plegat, una sortida més per a la producció agrícola.

Com es fan

El tofu, que ja fa anys que es produeix i comercialitza a Catalunya, és el producte estrella d'aquests bistecs.

De la soja remullada, centrifugada i posada en contacte amb el coagulant, en surt una mena de formatge vegetal. La seva combinació amb altres productes vegetals triturats formen els ingredients dels diferents productes finals.

Després d'un primer fornejat, la barreja de productes passa pel motlle. L'adaptació d'una màquina similar a la que s'utilitza en la indústria càrnica per a elaborats com hamburgueses o croquetes serveix per fer aquesta gamma de productes.

La màquina prepara entre 3 i 4.000 bistecs a la setmana. Cinc tipus de bistecs i set d'hamburgueses.

El procés de precuinat li dóna l'aspecte final, si bé cal refredar-ho abans de l'envasat final.

A més de valorar els beneficis per a la salut, el creixement de la producció de productes ecològics es veu com una oportunitat en l'àmbit laboral.

El client d'aquesta gamma d'aliments vegetals i ecològics acostuma a ser de nivell cultural alt i mitjà-alt, amb certa sensibilitat sobre la procedència dels productes que componen l'alimentació.
Anar al contingut