Barcelona augmentarà el servei del Bicing amb tres-centes bicicletes elèctriques a l'hivern
Imatge d'arxiu d'una estació de Bicing a Barcelona.
Barcelona

La síndica de Barcelona investiga l'augment de preu del Bicing, que qualifica d'excessiu

Arran de les queixes d'usuaris per la intenció de l'Ajuntament per augmentar més d'un 116% la tarifa, la síndica ha obert una investigació d'ofici per una pujada que ha qualificat d'"excessiva i desproporcionada".

RedaccióActualitzat
Arran de les queixes d'usuaris per la intenció de l'Ajuntament de Barcelona per augmentar més d'un 116% la tarifa del servei públic de bicicletes, Bicing, la Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha obert una investigació d'ofici per una pujada que ha qualificat d'"excessiva i desproporcionada en un moment econòmic tan delicat". En aquest sentit, ha demanat al consistori que "no obviï el creixent malestar ciutadà que la idea ha generat abans d'aprovar-se".

La defensora dels ciutadans de Barcelona ha dit que en tan sols cinc dies han rebut unes 70 queixes individuals o col·lectives la pujada de fins als 97,50 euros anuals el preu del Bicing. En la majoria de queixes, els usuaris del Bicing argumenten que la pujada de preus portarà a desmantellar la mobilitat sostenible a favor del vehicle privat, ajudat també per l'establiment de la gratuïtat de l'àrea verda per a tots els veïns sense multes per infraccions de trànsit en l'últim any. En aquest sentit, Maria Assumpció Vilà s'ha mostrat partidària de prioritzar la mobilitat sostenible en detriment del vehicle privat a la ciutat.

A més, els barcelonins que han dirigit les seves queixes a la síndica asseguren que, si acaba aprovant-se la pujada de preus, es donaran de baixa del servei perquè els surt més rendible comprar-se una bicicleta nova cada any.

En la seva investigació d'ofici, segons ha explicat, la síndica analitzarà l'impacte econòmic de la pujada del servei, la convivència d'aquest vehicle amb un altre tipus de transport, així com "els costos i beneficis que el Bicing comporta per a Barcelona" i en farà un dictamen amb propostes.
Anar al contingut