Madrid

L'executiu de Rajoy engega una auditoria completa a les administracions per evitar duplicitats

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, l'ha definit com una reforma "integral" de l'administració pública per aconseguir que sigui "més simple, eficient i coordinada".

RedaccióActualitzat
Evitar duplicitats, eliminar traves burocràtiques i simplificar normatives. Són els grans objectius de la comissió per a la reforma de les administracions públiques que ha tirat endavant el Consell de Ministres. La creació d'aquest grup de treball és el primer pas de la reforma de les administracions públiques impulsada per l'executiu Rajoy i un dels compromisos a què es va arribar a l'última conferència de presidents autonòmics.

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha explicat en roda de premsa que es tracta d'una auditoria "de baix a dalt" de l'administració pública, que "no s'havia fet mai" i que el resultat serà una administració "més simple, eficient, més ben coordinada i que presti un servei millor als ciutadans". La tasca l'han dividit en quatre apartats: evitar duplicitats, simplificar tràmits administratius, millorar la gestió de serveis i mitjans comuns i determinar l'estructura completa de l'administració pública. Entre els organismes a revisar: les ambaixades a l'estranger.

Amb aquesta reforma, un dels objectius prioritaris expressats per Mariano Rajoy en la seva investidura, l'executiu espanyol també vol aconseguir que la col·laboració entre les diferents administracions sigui més fluida, i ha assegurat que buscarà el consens de la resta de partits i de les administracions autonòmiques i locals. El compromís és tenir el que ha qualificat de "reforma integral" de les administracions públiques abans del 30 de juny de l'any que ve.

Catalunya acusa l'Estat de duplicar

El debat sobre la duplicitat de les administracions també preocupa Catalunya i aquesta mateixa setmana, després de la reunió del Consell de Govern, el portaveu Francesc Homs ja va posar de manifest aquesta realitat per tocar el crostó al govern espanyol.

Les raons de la Generalitat se centren en el fet que Madrid fica cullerada en pràcticament totes les competències que té transferides a Catalunya i va posar l'exemple de l'àrea de Turisme, on, malgrat que el govern central no hi té competències, hi manté un total de 5.000 funcionaris i un pressupost aproximat de 1.000 milions d'euros.

Sembla evident, doncs, que davant les intencions de l'executiu de Rajoy d'acabar amb les duplicitats el govern català estarà amatent perquè es resolguin les qüestions derivades de les invasions de competències. 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut