Barcelona

Els Pets, l'Elèctrica Dharma i Lax'n'Busto descobreixen el somni americà

Els Pets acaben de començar la gira de presentació del seu últim disc, que amb el títol "Com anar al cel i tornar" ja és l'onzè de la banda i s'ha masteritzat als Estats Units. Però Els Pets no són els únics, perquè hi ha diversos grups catalans que han treballat últimament amb grans estudis de gravació nord-americans. Un esforç per obrir-se a l'estranger, buscant un so molt concret de la mà de productors reputats i, en alguns casos, aprofitant el viatge per actuar en territori americà.

Actualitzat
No és el primer cop que els Pets han viatjat fora de Catalunya per donar el toc final a les seves gravacions, però aquesta vegada han confiat cegament en el seu productor habitual, el nord-americà Brad Jones, per trobar una sonoritat especial en cançons com aquesta, "XL".

El disc es va mesclar i masteritzar al seu estudi de Nashville, buscant el caire més intimista i orquestral de bona part de les noves cançons.

Els Pets continuen recorrent el camí de la maduresa amb aquest disc que ara comença gira, però que ja s'ha pogut sentir en algunes ciutats catalanes. I també a Mèxic, on la banda va fer un concert fa poc i va donar tota mena d'explicacions a una premsa que ara els descobreix.

No és l'únic grup que últimament ha traspassat fonteres. L'Elèctrica Dharma fa anys que actua en diversos països, però mai havia adquirit tanta notorietat com al prestigiós festival Memphis in May. Va ser l'únic grup estranger convidat d'un cartell amb artistes com Iggy Pop o Jerry Lee Lewis, i les seves tres actuacions, al costat del Mississipí, van seduir fins i tot la premsa local, que els va dedicar la portada. I amb una invitació extra: gravar algunes cançons per un a pròxim àlbum als llegendaris Sun Studio, on Elvis Presley va gravar el seu primer èxit.

També Lax'n'Busto ha donat forma al seu somni americà, en aquest cas a Califòrnia. Un disc, "Re-lax", amb el qual celebren vint anys de trajectòria, i que han gravat a les ordres de Silvia Massi, productora d'artistes com Rem o Johnny Cash.

Amb ella, la banda del Vendrell ha volgut capturar la força dels seus directes en un disc que suposa tot un repte, i que emprenen amb nou cantant al capdavant.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut