Milà

Quatre anys de presó per a Silvio Berlusconi reduïts a un gràcies a la Llei de l'Indult

El tribunal de Milà ha condemnat aquest divendres l'exprimer ministre d'Itàlia Silvio Berlusconi a quatre anys de presó per frau fiscal en el "cas Mediaset". Posteriorment, el jutge ha reduït la pena a un any de presó per l'aplicació de la Llei de l'Indult, una norma aprovada el 2006 que permet condonar un màxim de tres anys de condemna.

RedaccióActualitzat
Després d'anys encadenant múltiples processos judicials, finalment l'exprimer ministre italià Silvio Berlusconi ha estat condemnat. El tribunal de Milà ha emès aquest divendres una sentència de quatre anys de presó per a Berlusconi, acusat de frau fiscal en el "cas Mediaset". Aquesta pena són dos anys més del que havia demanat l'acusació durant el judici.

La sentència també estableix que "Il Cavaliere" no podrà exercir cap càrrec directiu en els propers tres anys. A més, el jutge inhabilita Berlusconi durant cinc anys en l'exercici de qualsevol càrrec públic, una decisió que no hauria de comportar conseqüències importants perquè justament "Il Cavaliere" va anunciar fa pocs dies que no tornaria a optar a liderar el govern italià.

Berlusconi està acusat d'haver prevaricat per inflar artificialment el preu dels seus productes televisius, com pel·lícules comprades per societats pantalla que li pertanyien per revendre-les posteriorment al seu imperi audiovisual.

Quatre anys que es redueixen a un

El jutge Edoardo D'Avossa, encarregat del "cas Mediaset" ha reduït la pena imposada l'exprimer ministre a un any de presó per l'aplicació de la Llei de l'Indult. Aquesta norma, aprovada l'any 2006 per reduir el nombre de presos a les presons italianes, permet condonar fins a un màxim de tres anys de condemna per fets que van succeir abans de l'aprovació. Berlusconi, que ha estat condemnat per un frau fiscal comès el 2006, es beneficia d'aquesta llei.

La condemna a Berlusconi arriba deu anys després del començament de les investigacions judicials del "csa Mediaset". El judici es va iniciar el 2006 i ha sofert moltes interrupcions per recusacions, abstencions dels magistrats i obstacles derivats de la "Llei Alfano", una norma aprovada quan "Il Cavaliere" era al govern i que impedia que les altes institucions de l'estat fossin processades. El febrer del 2011 es va reprendre després que l'exprimer ministre perdés la seva immunitat.

En aquest procés també es jutjava al president de Mediaset, Fedele Gonfalonieri, que ha estat absolt. En canvi, els jutges han condemnat a tres anys de presó l'intermediari cinematogràfic de Mediaset, Frank Agrama, a qui la fiscalia defineix com el "soci ocult" de Berlusconi en la compravenda de drets televisius i cinematogràfics a l'estranger.

L'afer Mediaset és un dels processos que té oberts Berlusconi. Paral·lelament, s'està jutjant Il Cavaliere per prostitució de menors en el "cas Ruby".

Berlusconi: "És una condemna intolerable"

L'exprimer ministre italià ha dit que la condemna emesa pel tribunal de Milà és "una condemna política increïble i intolerable". En un dels canals de televisió dels quals és propietari, Berlusconi ha dit que es tracta d'"una sentència política, igual com són polítics els molts processos judicials que s'han inventat sobre mi".

Anteriorment, els advocats de Berlusconi han criticat la decisió judicial i han qualificat d'"absolutament increïble" el veredicte. En un comunicat, Piero Longo i Noccolo Ghedini han anunciat que recorreran una sentència que està "totalment allunyada de tota lògica judicial". La defensa de Berlusconi espera que en el tribunal d'apel·lació "hi hagi una atmosfera diferent".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut