El director de la revista "HotDoc", Kostas Vaxevanis
El periodista Kostas Vaxevanis ha publicat els 2.059 noms de la llista.
Atenes

Un periodista detingut per publicar una llista de grecs amb comptes bancaris a Suïssa

A la misteriosa llista apareixerien noms com el del president del Parlament grec i el de diversos empleats del Ministeri de Finances, així com un gran nombre d'alts executius i empresaris.

RedaccióActualitzat
Un periodista grec ha estat detingut aquest diumenge per revelar els noms d'una misteriosa llista de grecs titulars de comptes bancaris a Suïssa i s'ha de presentar davant el fiscal d'Atenes.

El periodista Kostas Vaxevanis ha publicat 2.059 noms de la llista proporcionada el 2010 per Christine Lagarde a l'aleshores ministre de Finances grec, Giorgos Papaconstantinou.

Segons el periodista, editor de la revista "HotDoc", a la llista apareixerien noms com el del president del Parlament grec, així com el de diversos empleats del Ministeri de Finances i d'un gran nombre d'alts executius i empresaris. El govern grec, per la seva banda, assegura que la còpia original de la llista ha desaparegut.

"En lloc de detenir els lladres i els ministres que violen la llei, volen aturar la veritat", ha denunciat Vaxevanis al seu compte de Twitter.

L'exministre de Finances Papaconstantinou, que va ser dimecres al Parlament, va assegurar que no sabia què havia passat amb la versió original de "llista Lagarde".

Per la seva banda, l'actual ministre de Finances, Iannis Sturnaras, ha anunciat que ha demanat a França que enviï una còpia de la llista.
Anar al contingut