Ianukóvitx guanya les legislatives a Ucraïna
Ianukóvitx guanya les legislatives a Ucraïna, segons els sondejos (Foto: Reuters)
Kíev

Ianukóvitx guanya les eleccions legislatives a Ucraïna

En segona posició s'ha situat l'aliança opositora de Iúlia Timoixenko i en tercer lloc els comunistes. La sorpresa l'han donat un altre partit opositor liderat per un cèlebre boxejador i la formació nacionalista Llibertat, que entren per primer cop al Parlament. L'oposició, però, denuncia frau electoral.

RedaccióActualitzat
El president d'Ucraïna, Víktor Ianukóvitx, ha guanyat les eleccions legislatives. Amb el 50% de vots escrutats, es confirma la victòria del Partit de les Regions de Ianukóvitx, marcadament prorús. Els sondejos a peu d'urna ja ho avançaven i, de fet, de matinada els partidaris de Ianukóvitx ja ho celebraven al centre de Kíev.

En segona posició s'ha situat l'aliança opositora de Iúlia Timoixenko i en tercer lloc els comunistes. La sorpresa l'ha donat un altre partit opositor liderat per un cèlebre boxejador i la formació nacionalista Llibertat, que entren per primer cop al Parlament.

L'oposició, però, denuncia frau electoral. De fet, aquest migdia, els observadors internacionals de l'OSCE diran si els comicis han estat nets o no. Més de 3.500 observadors internacionals han supervisat el procés electoral.
Anar al contingut