Barcelona

El govern retirarà la campanya institucional però anuncia que recorrerà el dictamen de la JEC perquè "qüestiona" l'Estatut

El portaveu de l'executiu, Francesc Homs, ha assegurat que la Junta Electoral Central no ha entrat en el fons de la campanya, sinó que ha prohibit fer qualsevol campanya que insti a anar a votar.

RedaccióActualitzat
El govern català ha anunciat que retirarà la campanya institucional per fomentar el vot en les pròximes eleccions al Parlament, però que recorreran la decisió perquè creuen que vulnera l'Estatut. El portaveu de l'executiu, Francesc Homs, ha assegurat que la Junta Electoral Central (JEC) no ha entrat en el fons de la campanya, sinó que ha prohibit fer qualsevol campanya que insti a anar a votar.

Homs ha lamentat que, "un cop més, una llei espanyola passa per damunt d'una catalana", i ha apuntat que a la JEC "sembla que els fa pànic consultar i fomentar el vot". Davant d'aquesta situació, la Generalitat no farà cap altra campanya perquè la resolució de la Junta Electoral impedeix fer qualsevol tipus de campanya que fomenti el vot.

El portaveu del govern interpreta que la decisió de la JEC no qüestiona el contingut de la campanya, que, segons Homs, compleix els principis de neutralitat, imparcialitat i objectivitat, sinó que el que fa és "qüestionar l'Estatut", ja que entre la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) i el text estatutari, fa prevaldre la llei electoral.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut