Vilafranca del Penedès

Els Castellers de Vilafranca descarreguen l'inèdit 7 de 9f i firmen la millor actuació de la història

La diada castellera de Tots Sants ha ofert un recital dels amfitrions, els Castellers de Vilafranca. Els verds han fet història descarregant per primer cop un castell que no s'havia fet mai, ni tan sols intentat. Es tracta del 7 de 9 amb folre, un gamma extra, que els de Cal Figarot han fet amb solvència. Al costat d'aquest colós, els de Vilafranca han carregat la torre de nou amb folre, el 4 de 9 i el pilar de vuit fm.

Joan Raventós RafecasActualitzat
La diada castellera de Tots Sants ha ofert un recital dels amfitrions, els Castellers de Vilafranca. Els verds han fet història descarregant per primer cop un castell que no s'havia fet mai, ni tan sols intentat. Es tracta del 7 de 9 amb folre, un gamma extra que els de Cal Figarot han fet amb solvència.

Aquest castell té una estructura molt complexa, ja que es tracta d'un tronc compost per un quatre i un tres. En la seva execució, els Castellers de Vilafranca han comptat amb un folre de gran magnitud que ha mantingut el tronc ben ferm. Un altre punt de dificultat és que s'ha executat amb un sol enxaneta.

El set de nou amb folre és un castell només a l'abast de les grans colles per la gran quantitat d'efectius que requereix. És, per tant, una demostració de força que els verds ja havien exhibit per Sant Ramon fa onze anys quan van descarregar un 3 de 9f i un 4 de 9f simultanis.

Abans d'aquesta gesta, els Castellers de Vilafranca han obert l'actuació plantant una torre de nou amb folre. Un castell d'extrema dificultat tenint en compte que els verds li han tret les manilles. Altres vegades l'havien carregat, com en aquesta ocasió. Però queda pendent el gran objectiu de descarregar aquesta imponent construcció.

En segona ronda, els Castellers de Vilafranca han descarregat el 4 de 9 i ja és la segona vegada que ho aconsegueixen aquesta temporada, després de firmar-lo al Concurs de Castells de Tarragona. Només els Minyons de Terrassa havien aconseguit descarregar aquest castell net, sense folre, dues vegades en una mateixa temporada i d'això ja fa onze anys.

Amb aquests castells, els de Pere Almirall han firmat la que ja és la millor actuació de la història. Amb només tres castells, els verds han sumat 16.776 punts, cosa que no s'havia vist mai. Fins ara, la millor actuació era patrimoni dels vilafranquins per Sant Fèlix del 2005, quan van sumar 16.438 punts.

Però no s'han quedat aquí i per arrodonir una diada de les que fan afició, han acomiadat la plaça de la Vila descarregant el pilar de vuit amb folre i manilles. Els punts, per tant, han arribat als insuperables 19.494, que acrediten definitivament l'actuació dels Castellers de Vilafranca per Tots Sants 2012 com la millor de la història.

Els Capgrossos planten la torre

Els Capgrossos de Mataró han aconseguit un dels seus objectius: plantar la torre de nou amb folre i manilles a la mateixa plaça on van estrenar aquest gamma extra ara fa dos anys. En aquella ocasió van descarregar-la i ara, tot i que han arribat una mica més lluny que al Concurs de Tarragona, on el van carregar "in extremis", no l'han pogut descarregar. A nivell de quarts patia força a la sortida d'aixecador i enxaneta, però s'ha trencat a sisens. Abans, els mataronins han descarregat amb molta seguretat el 3 de 9f i el 4 de 9f.

Els borinots carreguen el 3 de 9f

Els Castellers de Sants han obert l'actuació amb un bon inici descarregant el 5 de 8. En segona ronda han provat el 3 de 9f però no l'han pogut descarregar. La poca possibilitat d'intentar castells folrats fa que els barcelonins es quedin a un pas de completar aquest castell, que a Vilafranca els ha fet llenya a la sortida de dosos. En tercera ronda, els borinots han descarregat el 7 de 8. Amb aquests castells els de Sants han igualat la seva millor actuació de l'any, la que van fer al Concurs de Castells de Tarragona.

Els Xiquets de Tarragona fan la segona tripleta màgica de l'any

La quarta colla convidada a la diada de Tots Sants han estat els Xiquets de Tarragona. En primera ronda han descarregat el 3 de 9f i això els ha donat confiança per tirar la supercatedral. Però el 5 de 9f s'ha quedat en intent perquè, tot i les bones mides, la canalla ha dubtat i s'ha acabat fent enrere. En tercera ronda, els matalassers han descarregat el 4 de 9f i han acabat l'actuació a la plaça de la Vila de Vilafranca descarregant el 5 de 8.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut