Les bicicletes robades eren de gamma alta i es volien vendre al Marroc
Les bicicletes robades eren de gamma alta i es volien vendre al Marroc (Foto: ACN)
Tarragona

Els Mossos detenen sis persones acusades del robatori de 14 bicicletes valorades en 20.000 euros

Els presumptes lladres seguien els amos de les bicicletes fins a les seves finques. Llavors esperaven el moment adequat per poder anar a robar a la finca. Si hi havia altres bicicletes amb les mateixes característiques, feien una marca per poder tornar-hi.

RedaccióActualitzat
Els Mossos d'Esquadra han detingut sis persones acusades del robatori de 14 bicicletes de gamma alta valorades en uns 20.000 euros. Quatre d'ells són els presumptes autors dels 26 delictes de robatori amb força, mentre que els dos restants se'ls acusa d'un delicte de recaptació per comprar les bicicletes sostretes. Les detencions, efectuades entre el 26 i el 31 d'octubre, han estat fruit de la investigació que es va iniciar a l'estiu. Va ser llavors quan es van començar a denunciar els robatoris de bicicletes en aparcaments privats i trasters a poblacions del Tarragonès i el Baix Ebre.

A principis d'octubre es van recuperar dues bicicletes a Tarragona, valorades en 2.500 i 4.500 euros, que eren en una furgoneta que es disposava a transportar-les al Marroc per poder vendre-les. Els presumptes lladres vigilaven diverses zones per detectar la presència de bicicletes de gamma alta. Un cop trobaven la que els interessava, seguien el seu amo per saber on la guardava. Llavors esperaven el moment adequat per acostar-se a la finca, forçar la porta d'accés de l'aparcament o el traster i robar la bicicleta. Si al mateix punt hi havia altres bicicletes d'interès, els suposats delinqüents feien una marca a la porta per tornar-hi al cap de dues setmanes.

Tres dels detinguts van passar ahir a disposició judicial al jutjat d'instrucció número 4 de Tarragona i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs. La resta de detinguts van quedar en llibertat després de declarar a la comissaria dels Mossos, amb l'obligatorietat de presentar-se al jutjat quan siguin requerits. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.


Anar al contingut