Alguns "indignats" protesten pel desallotjament de la plaça, el 27 de maig del 2011. (Foto: Reuters)
Alguns "indignats" protesten pel desallotjament de la plaça, el 27 de maig del 2011. (Foto: Reuters)
Barcelona

Reobren la investigació sobre les càrregues a la plaça Catalunya de Barcelona el maig de 2011

Segons ha pogut saber Catalunya Informació, el Jutjat d'Instrucció número 4 de Barcelona havia arxivat provisionalment la causa, en considerar que l'actuació dels Mossos d'Esquadra havia estat "raonablement proporcionada", però, ara, l'Audiència ha decidit reobrir el cas.

RedaccióActualitzat
Segons ha pogut confirmar Catalunya Ràdio, l'Audiència de Barcelona ha ordenat reobrir la investigació per les càrregues policials durant el desallotjament de la plaça de Catalunya, de Barcelona, el 27 de maig del 2011, on diversos membres del col·lectiu dels "indignats" van resultar ferits.

El mes de març, el jutge Josep María Miquel Porres va arxivar provisionalment el cas en entendre que l'actuació dels Mossos durant el desallotjament havia estat "raonablement proporcionada" i que, per part dels agents "no hi va haver extralimitacions".

Ara, l'Audiència ha decidit reobrir el cas en el qual hi ha imputats el director general de la policia catalana, Manel Prat; l'intendent Antoni Antolín; el responsable de la Brigada Mòbil, David Bordas, i l'exresponsable de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona Assumpta Escarp.

L'advocada d'aquest col·lectiu, Anaïs Franquesa, ha valorat positivament aquesta decisió judicial, ja que "era evident que l'arxiu de la querella, amb les condicions en què s'havia efectuat, sense explicació o una motivació, era causa d'indefensió dels querellants". A més, Franquesa ha subratllat que el fet de tancar les actuacions "feia la sensació de total impunitat".

La mateixa advocada ha exposat els arguments amb què l'Audiència de Barcelona ha justificat la seva decisió. Així, ha explicat que el que ha fet "és retrotraure les actuacions perquè nosaltres havíem sol·licitat unes diligències de prova, entre elles la del cap de la Brimo, la Brigada Mòbil en aquell moment". El que ha fet l'Audiència "és considerar que el jutge havia denegat la pràctica d'aquestes proves sense motivar-ho". El jutjat d'Instrucció número 4 va arxivar provisionalment la causa.

Segons el Departament d'Interior, la resolució de l'Audiència no implica la reobertura del cas, sinó que el que fa -diu- és demanar al jutge que fonamenti més bé la decisió d'arxivar-lo.






Anar al contingut