Un farmacèutic cobra un medicament  en una imatge d'arxiu.
Ja no caldrà anar a la farmàcia per comprar un medicament sense recepta.
Barcelona

L'euro per recepta ja ha permès a la Generalitat recaptar més de 33 milions

Al voltant de 156.000 persones, les que ja han arribat al límit màxim de 36 euros establert per aquest 2012, han pagat gairebé el 17% del total. El nombre de receptes retirades ha caigut més del 20%.

RedaccióActualitzat
Les arques de la Generalitat han rebut 33,6 milions d'euros des del 23 de juny provinents de la taxa coneguda com euro per recepta. Gairebé el 17% d'aquesta recaptació l'han pagat al voltant de 156.000 persones, que són les que ja han arribat al límit màxim de 36 euros establert per aquest 2012.

L'any que ve el límit de receptes per les quals s'haurà de pagar un euro augmentarà fins a 60.

El govern català sempre ha defensat que el principal objectiu d'aquesta mesura no és recaptar, sinó dissuadir d'acumular medicaments a casa. En aquest sentit, assegura que el nombre de receptes dispensades va caure un 20,6% entre els mesos de juliol, agost i setembre respecte al mateix període de l'any passat. Els fàrmacs menys receptats són els analgèsics, antiestamínics i antiinflamatoris.

De les receptes emeses i retirades, un total de 29,5 milions, només el 17% han quedat exemptes del pagament en tractar-se de productes amb un preu inferior a l'1,67 euros.

Anar al contingut