Vila-Seca

La Caixa ven les seves accions de Portaventura a Investindustrial, que ja en controla el 100%

Investindustrial paga 105 milions d'euros per les accions del grup. Amb aquesta operació es tanca un acord que va començar el 2009. Es preveu que en els pròxims 5 anys, el grup inverteixi uns 75 milions d'euros.

RedaccióActualitzat
El "holding" Criteria de "la Caixa" ha pactat la venda amb Investindustrial del global de les accions que tenia a PortAventura, que eren el 50% del total. D'aquesta manera, Criteria deixa de tenir-hi cap participació i el grup italià passa a ser propietari del 100% de les accions del parc d'atraccions. L'operació se salda amb 105 milions d'euros i tanca l'acord entre les dues parts, que va començar el 2009.

El grup italià de la família Bonomi hi va entrar fa tres anys amb una inversió de capital de quasi 95 milions d'euros. Durant aquests anys s'han portat a terme operacions d'ampliació dins el parc, com l'àrea infantil de "Sésamo Aventura" i la muntanya russa "Shambhala". Amb aquesta operació, Investindustrial haurà invertit fins a la data 200 milions d'euros en l'adquisició de PortAventura, que inclou el Carib Aquatic Park, així com els hotels PortAventura, Caribe Resort, Gold River, El Paso i el centre de convencions. La venda d'actius no inclou els terrenys on s'ha de construir el Barcelona World i el Mediterranea Beach & Golf.

"la Caixa" ha indicat que Investindustrial ha estat fins ara un soci "sòlid i amb experiència en el sector" que ha permès continuar amb el creixement del parc. Segons explica l'entitat, això anirà en benefici dels usuaris del parc, dels empleats i del conjunt del territori. El grup de Bonomi explica que s'ha desenvolupat un pla d'inversió de 75 milions d'euros per als pròxims cinc anys per promocionar internacionalment el parc, que rep gairebé un 40% de turistes estrangers. Durant el 2011, PortAventura va rebre 3,7 milions de visitants, un 16% més que l'any anterior.

Des que es va saber la venda d'accions a Investindustrial, l'aleshores conseller d'Universitat i Empreses de la Generalitat, Josep Huguet, va insistir en la necessitat que el grup de "la Caixa" mantingués una part de les accions del parc.

La marxa de Criteria suposa el setè canvi accionaral al parc. El 1994 hi va entrar l'entitat, presidida llavors per Josep Vilarasau, per tal de resoldre els problemes financers del principal soci d'aleshores, Grand Península, presidit per l'empresari Javier de la Rosa.


Anar al contingut