Angèlica Liddell, Premi Nacional de Literatura Dramàtica, en una imatge d'arxiu. (Foto:EFE)
Angèlica Liddell, Premi Nacional de Literatura Dramàtica, en una imatge d'arxiu. (Foto:EFE)
Madrid

La dramaturga catalana Angèlica Liddell rep el Premi Nacional de Literatura Dramàtica

La dramaturga i actriu catalana Angèlica Liddell ha rebut avui el Premi Nacional de Literatura Dramàtica 2012 per la seva obra "La casa de la fuerza", segons ha informat el Ministeri de Cultura, Educació i Esport, que lliura aquest guardó.

RedaccióActualitzat
La dramaturga i actriu catalana Angèlica Liddell ha rebut avui el Premi Nacional de Literatura Dramàtica 2012 per la seva obra "La casa de la fuerza", ha informat el Ministeri de Cultura, Educació i Esport, que lliura aquest guardó.

Aquest premi, dotat amb 20.000 euros, distingeix una obra d'autor espanyol escrita en qualsevol de les llengües oficials de l'Estat i editada a Espanya durant 2011, i ha reconegut així una carrera que es va iniciar el 1988 i que ha convertit Liddell en un nom destacat del teatre contemporani espanyol.

Angèlica Liddell, Figueres, 1966, llicenciada en Psicologia i Art Dramàtic, és escriptora, actriu i directora d'escena. La seva trajectòria professional ha estat reconeguda amb la concessió de diferents premis, entre els quals el premi de la SGAE de Teatre 2004 i el Premi Valle-Inclán 2008.

L'artista ha tingut en la mort i la bogeria un fil per a la seva obra, en títols com "Greta quiere suicidarse", "La falsa suicida" o "Suicidio de amor por un difundo desconocido".

La seva obra està composta de narrativa, poesia i "performances", a més de textos teatrals, molts d'ells estrenats a l'estat espanyol i a altres països europeus i americans i traduïts al portuguès, l'alemany i el francès.

És autora, entre d'altres, d'"El matrimonio Palavrakis", "Once upon a time in west Asphixia", "Hysteria Passio", "Y los peces salieron a combatir contra los hombres", "El año de Ricardo", "Boxeo para células y planetas", "Perro muerto en tintorería: los fuertes", "La desobediencia" i "Anfaegtelse".






Anar al contingut