El primer secretari del PSC, Pere Navarro, en la presentació de l'eslògan de campanya. (Foto: EFE)
El primer secretari del PSC, Pere Navarro, en la presentació de l'eslògan de campanya. (Foto: EFE)
Barcelona

Pere Navarro, disposat a acatar el resultat d'una consulta sobre la independència

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat assegura que acceptarà qualsevol resultat d'una consulta sobre la independència sempre que es faci d'una manera "legal, acordada, vinculant i amb una pregunta clara"

RedaccióActualitzat
El candidat del PSC a la Generalitat, Pere Navarro, ha assegurat avui que el seu partit acataria el resultat d'una consulta sobre la independència de Catalunya, sigui quin sigui el resultat, sempre que es tractés d'una consulta "legal, acordada, vinculant i amb una pregunta clara".

"De reunir la consulta aquestes condicions, és evident que el que hem de fer tots els partits és acceptar la voluntat popular, tant si surt a favor de trencar com si surt a favor de continuar junts, i insisteixo, junts en un projecte amb una vinculació diferent de l'actual", ha esgrimit.

El candidat del PSC s'ha pronunciat aquest dimecres en aquest sentit poc abans que arrenqui la campanya electoral en una conferència pronunciada a Barcelona Tribuna.

Navarro s'ha mostrat però clarament defensor de l'estat federal i ha afegit que aquesta posició està guanyant molts adeptes de dia en dia també fora de Catalunya. El candidat socialista també s'ha compromès a impulsar una reforma constitucional en favor del federalisme des del Parlament l'endemà mateix de les eleccions.


Anar al contingut