Barcelona

El 57% votaria a favor de la independència en un referèndum d'autodeterminació, segons el CEO

Segons el CEO, el 57% dels catalans votaria a favor de la independència en un eventual referèndum d'autodeterminació, sis punts per sobre de l'última enquesta, quan els favorables a la independència eren el 51%. Per contra, un 20,5% dels catalans votaria "no" a la independència, gairebé 8 punts menys que al juny del 2011. El 14,3% s'abstindria.

RedaccióActualitzat
L'última enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió no pregunta només sobre intenció de vot en les eleccions del 25 de novembre, sinó també sobre un hipotètic referèndum d'autodeterminació. I segons el CEO, el 57% dels catalans hi votaria a favor de la independència, sis punts per sobre de l'última enquesta, quan els favorables a la independència eren el 51%. Per contra, un 20,5% dels catalans votaria "no" a la independència, gairebé 8 punts menys que al juny del 2011. El 14,3% s'abstindria.

Aquests serien els resultats d'un eventual referèndum, però lluny del que votessin, el 44,3% dels catalans es defineixen com a independentistes, percentatge gairebé 10 punts més gran que al juny d'aquest any. A més, un 25,5% dels catalans són partidaris que Catalunya sigui un estat dins una Espanya federal, mentre que els que volen que Catalunya es mantingui com a comunitat autònoma són el 19,1%.

L'enquesta certifica, doncs, un important creixement de l'independentisme en pocs mesos, ja que al juny els secessionistes representaven el 34% de les respostes, el federalisme el 26,7% i la continuïtat del marc actual el 25,4%.

Aquesta mateixa pregunta sobre el model d'Estat també la fa l'enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), que diu que un 41,4% dels catalans està a favor d'un Estat en el qual fos possible la independència.

En canvi, el CIS no pregunta als catalans sobre el suport a poder celebrar un referèndum sobre la independència de Catalunya.

Pel que fa al nombre de catalans que volen mantenir l'actual estat autonòmic, segons el CIS són el 16%, mentre que un 26,1% preferiria comunitats amb més autonomia.

A l'altra banda, un 9,8% dels catalans apostaria per un Estat amb un únic govern central, i el 3,6% es decantaria per un Estat en el qual les comunitats tinguessin menor autonomia.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut