Barcelona

El grup IAG llança una oferta pel 100% de Vueling per 113,4 milions, un 27,9% per sobre de l'última cotització a borsa

Se sap que es pagarà set euros per acció, i que Iberia mantindrà el 45% del capital que ja té ara. S'espera que l'operació podria culminar la primavera de l'any vinent.

RedaccióActualitzat
International Airlines Group, IAG, l'empresa sorgida de la fusió de British Airways i Iberia, ha llançat una opa sobre el 100% de Vueling.

Es coneixen pocs detalls de l'operació, però ha transcendit que IAG té la intenció de mantenir la gestió de Vueling com a societat independent amb un model de negoci diferent al de la resta de societats operadores del grup.

Les accions de Vueling tornen a cotitzar després de donar-se a conèixer els detalls de l'opa que llançarà el seu accionista principal, IAG.

IAG ha comunicat oficialment a la Comissió del Mercat de Valors que oferirà 7 euros per cada acció de Vueling. Això representa una prima del 28% sobre el preu d'ahir, abans que se'n suspengués la cotització.

Com que Ibèria ja té gairebé el 46% de la companyia catalana, l'oferta s'estén a la resta d'accions, una operació que representa més de 113 milions d'euros.

Això passa la vigília que Ibèria anunciï un pla de reestructuració que podria comportar l'acomiadament de 6.000 treballadors.

S'espera que l'operació podria culminar la primavera de l'any vinent.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut