Barcelona

L'última novel·la de Julian Barnes, "El sentit d'un final", explora les trampes de la memòria

L'última novel·la de Julian Barnes, "El sentit d'un final", que des d'avui ja és a les llibreries, comença amb un seguit de memòries desendreçades sobre uns deteminats fets i acaba amb un protagonista que, 40 anys més tard, i després d'haver disfrutat d'una vida tranquil·la, s'adona de les trampes de la memòria i es planteja si mai va arribar a entendre res.

Carmen AmorósActualitzat
L'última novel·la de Julian Barnes, publicada en català per Angle Editorial, "El sentit d'un final", comença amb un seguit de memòries desendreçades sobre uns deteminats fets i acaba amb un protagonista que, 40 anys més tard, i després d'haver disfrutat d'una vida tranquil·la i apacible, s'adona de les trampes de la memòria i es planteja si mai va arribar a entendre res.

Tony Webster és un jubilat divorciat amistosament, amb una filla amb la quie té una relació normal, i aparentment en pau amb la seva vida, fins que una carta d'un bufet d'advocats l'aboca a revisar el seu passat, i molt especialment la seva joventut.

Just abans d'anar a la universitat, el seu grup d'amics s'havia ampliat amb l'Adrian Finn, un noi seriós i intel·ligent que, malgrat la frivolitat dels altres tres es va adaptar molt bé al grup. Van jurar ser amics per sempre, però quan l'exnòvia d'en Tony, una noia complicada i diferent de les altres de la seva edat, comença a sortir amb l'Adrian les coses canvien. I molt.

Han passat 40 anys i ara el Tony s'adona que potser no tot va ser com ell ho recorda.

I és que la memòria és imperfecta i pot fer aflorar velles vivències i nous remordiments. I, fins i tot, obligar-te a reinterpretar tota una vida. "El sentit d'un final" aglutina algunes de les idees que l'autor ha assajat durant tota la seva carrera i ofereix un punt de partida immillorable per revisar el propis fantasmes sense per això deixar de ser una novel·la molt entretinguda -i exquisidament escrita- amb un final sorprenent.

Des d'avui mateix, "El sentit d'un final", Premi Man Booker 2011, ja és a les llibreries catalanes.

Barnes visitarà Barcelona amb motiu de la publicació del llibre i el 26 de novembre serà a La Pedrera per conversar amb Miquel Berga en el marc del cicle "Converses a La Pedrera", en què personalitats de primer ordre reflexionen sobre l'actualitat social i política, i exposen la seva visió del futur.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut