Biscaia

Una dona se suïcida a Barakaldo quan l'anaven a desnonar

La dona, de 53 anys, s'ha llançat al buit des d'un quart pis després d'obrir la porta a la comissió judicial que ha anat al seu domicili per fer-ne el desnonament.

Actualitzat
Amaia Egaña, una dona de 53 anys, s'ha suïcidat a la localitat biscaïna de Barakaldo quan l'anaven a desnonar. Els fets han tingut lloc sobre les 9.20 del matí al barri d'Urban, quan la comissió judicial s'ha personat al seu domicili per fer-ne el desnonament. Ha estat llavors quan la dona, desesperada, s'ha enfilat a una cadira i s'ha llançat per la finestra des d'un quart pis, després d'obrir la porta als efectius de la comissió. Els veïns de la zona han avisat l'Ertzaintza, però la dona havia mort a l'acte.

Els fets han deixat consternada la població i diferents plataformes ciutadanes s'han concentrat per denunciar la situació.

El jutge encarregat de l'aixecament del cadàver, Juan Carlos Mediavilla, visiblement afectat, ha reclamat públicament "canvis legals" a curt termini que evitin situacions "tràgiques" com la d'aquest suïcidi. Després de llançar un missatge de "tranquil·litat" des de l'àmbit del poder judicial, ha afegit que no es pot "arribar a situacions com les viscudes" aquest divendres.

Amaia Egaña va ser regidora socialista a Eibar (Guipúscoa) i estava casada amb José Manuel Asensio, també regidor, en aquest cas de Seguretat, de l'Ajuntament de Barakaldo durant l'etapa en què Carlos Pera (PSE-EE) va ser alcalde de la localitat, entre el 1991 i el 2003. Era, segons els veïns i coneguts, molt apreciada i coneguda a la zona, de nova construcció. La parella té un fill de 21 anys d'edat.

A Euskadi hi ha una mitjana de catorze desnonaments diaris.

No és el primer cas que un desnonament acaba en un suïcidi a Espanya. Almenys en un cas anterior, a Granada, un home es va suïcidar poques hores abans de ser desnonat. L'home, que treballava de quiosquer, es va treure la vida al domicili del seu germà el mateix dia que la comissió judicial que l'havia de desnonar es va personar a casa seva.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut