Barcelona

Malestar entre els metges de les mútues privades per l'empitjorament de les seves condicions de treball

La contractació de mútues privades ha augmentat l'últim any un 2,7%, malgrat la crisi.

Actualitzat
Malestar entre els metges que treballen per a les mútues privades per l'empitjorament de les condicions professionals i econòmiques que els ofereixen algunes asseguradores. Els facultatius es queixen no només dels seus honoraris, que ara mateix se situen entre els 6 i els 21 euros per visita, segons l'entitat. També reclamen exercir amb menys burocràcia i menys i dificultats, per exemple, a l'hora de demanar proves diagnòstiques. Per això, el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Miquel Vilardell, ha defensat la qualitat de la sanitat pública, però també de la privada.

"Cal mimar, cuidar i, sobretot, poder exercir la pràctica privada en totes les condicions de qualitat i d'acte mèdic de qualitat. Per això penso que cal potenciar-les, les dues, la pública i la privada. I, dins del sector de la medicina privada, evitar les competències deslleials", ha indicat Vilardell.

La contractació de mútues privades ha augmentat l'últim any d'un 2,7%, malgrat la crisi. L'any 2011 hi havia a Catalunya prop de 2 milions d'assegurades.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut