Treballadors de la funerària traslladen el cadàver de la dona que s'ha suïcidat a Barakaldo. (Foto: EFE)
Treballadors de la funerària traslladen el cadàver de la dona que s'ha suïcidat a Barakaldo. (Foto: EFE)
Milers de persones es manifesten a Barakaldo i a diversos llocs de l'estat per denunciar la mort d'Amaia Egaña

Milers de persones es manifesten a Barakaldo per denunciar la mort d'Amaia Egaña

S'han convocat a diversos llocs de l'estat concentracions en solidaritat amb el suïcidi de Barakaldo durant aquest vespre.

RedaccióActualitzat
Després de la mort d'Amaia Egaña, veïna de Barakaldo de 53 anys, que s'ha suïcidat poc abans de ser desnonada, diverses localitats del país han convocat trobades i concentracions per expressar la solidaritat amb la dona i totes les persones afectades pels desnonaments. Alhora, s'ha protestat contra aquests processos.

Un cas de "terrorisme financer"

En primer lloc, la Plataforma Stop Desnonaments ha cridat els veïns d'Egaña a reunir-se en una concentració davant del seu domicili de Barakaldo, al barri d'Urban, a les nou del vespre, per denunciar aquesta mort. La portaveu d'aquesta entitat a Biscaia, Marta Uriarte, ha afirmat que el suïcidi d'Amaia Egaña és un cas de "terrorisme financer".

Les mostres de solidaritat han col·lapsat la localitat amb una manifestació que finalment ha comptat amb 8.000 persones, segons els organitzadors. Sota el lema "No a l'atur. No als desnonaments. Per la protesta social", els concentrats han volgut denunciar la mort d'Egaña.

La marxa, convocada per les Associacions de Veïns i Veïnes de Barakaldo, Assemblea d'Aturats de Barakaldo, Barakaldoko Gazte Asanblada, Berri-Otxoak, Centre Assessor de la Dona "Argitan" i els sindicats ELA, LAB, ESK, STEE-EILAS, CGT i CNT, ha partit a les 19.30h del Palau de Justícia. Durant el recorregut, els manifestants han marcat totes les entitats financeres amb pintades d'"assassins".

Durant el recorregut s'han sentit lemes com "No és un suïcidi, és un homicidi", "Ells la pasta; nosaltres els morts", "Cap desnonament sense resposta" o "Cal parar el terrorisme financer".

A Madrid, s'ha convocat una concentració davant de la seu de Bankia de la plaça Celenque, on, des del 22 d'octubre, persones de diversos col·lectius -com la PAH, 15-M o Coordinadora 25S- s'han organitzat per fer guàrdia davant de la seu d'aquesta entitat bancària. En un principi, diverses famílies afectades pels desnonaments van declarar-se en permanència indefinida a la plaça Celenque, i aquests col·lectius van organitzar assemblees, tallers i xerrades per donar suport a la permanència.

A Sant Sebastià, els que han volgut mostrar la seva solidaritat amb la víctima de Barakaldo s'han trobat a l'avinguda principal de la capital, al bulevard donostiarra, amb el lema "Paralització dels desnonaments ara! No al genocidi financer".

Es dóna la circumstància que Amaia Egaña s'havia posat en contacte aquest dijous amb Stop Desnonaments per explicar la seva situació i demanar informació sobre les seves possibles sortides, tot i que no va informar que havia de ser desnonada a l'endemà.

Anar al contingut