Washington

El general Petraeus dimiteix com a director de la CIA després d'admetre que va ser infidel a la seva dona

El general David Petraeus ha dimitit com a director de l'agència d'intel·ligència nord-americana després d'admetre que ha estat infidel a la seva dona. Obama ha acceptat la renúncia tot i que ha destacat el seu valor.

Actualitzat
Un any i dos mesos li ha durat el càrrec al condecorat militar David Petraeus. El general ha dimitit com a director de la CIA, l'Agència Central d'Intel·ligència dels Estats Units, després d'admetre que ha estat infidel a la seva dona.

Petraeus, general de quatre estrelles i heroi de la guerra de l'Iraq, va posar el seu càrrec a disposició dijous i, 24 hores després, el president dels Estats Units, Barack Obama, l'hi ha acceptat. Petraeus ha anunciat la dimissió en un comunicat en què reconeix que ha mantingut una relació fora del matrimoni que qualifica d'"inacceptable com a marit i cap de la CIA".

El director de la Intel·ligència Nacional dels Estats Units, James Claper, ha dit que la dimissió d'aquest general, un dels més condecorats i reconeguts de l'exèrcit nord-americà, suposa la pèrdua d'un dels servidors públics més respectats. El fins ara subdirector de la CIA, Michael Morell, ocuparà el càrrec vacant.

Obama ha destacat el brillant full de serveis del militar.

L'atac a Bengassi

Petraeus havia de declarar aquest 15 de novembre en relació amb la mort de quatre americans al consolat de Bengasi al setembre, entre els quals l'ambaixador dels Estats Units. El consolat servia de base per a la CIA a Líbia, i l'agència tenia la principal responsabilitat en la seguretat de les instal·lacions.

Fonts oficials asseguren que les morts de Líbia no tenen res a veure amb la dimissió del general.

Investigada per l'FBI

Paral·lelament a aquesta renúncia, l'FBI investiga l'escriptora Paula Broadwell, autor de la biografia del general, "All in". Broadwell és sospitosa d'accedir il·legalment al correu personal de Petraeus.

Diversos mitjans nord-americans apunten que Broadwell, que va estar un any seguint el general a l'Afganistan per escriure el llibre, podria ser l'amant del militar i la que ha causat la seva dimissió.

De la sorra a la moqueta

David Petraeus, casat fa 37 anys, va canviar la sorra d'Afganistan -on va ser cap de les totes les forces de l'OTAN- per la moqueta de la CIA el setembre de l'any passat, quan el president Obama el va nomenar cap de l'espionatge nord-america.

La seva dona Holly el va acompanyar el dia que va jurar el càrrec, i també se l'havia vist en algunes declaracions del seu marit davant comissions del Congres. La dimissió de Petraeus ha estat una enorme sorpresa a Washington, per la seva reputació i capacitat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut