Villa i Messi, en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
No ha de ser fàcil ser davanter al Barça i conviure amb el protagonisme de Messi. (Foto: Reuters)
ANÀLISI

Mirades que maten

Enllaç a altres textos de l'autor

Lluís Canut

Director i presentador del programa "Efectivament" d'Esport3

Actualitzat
Buscar qualsevol detall que pugui arribar a demostrar que Messi no és el crac tan humil que aparenta s'ha convertit en una obsessió per als que pretenen posar-nos en el mateix sac l'astre argentí amb el presumptuós Cristiano Ronaldo. Ja se sap que futbolísticament CR7 resisteix poques comparacions amb Leo, però el portuguès està convençut que el seu posat presumit no juga al seu favor en el duel que mantenen tots dos per la Pilota d'Or. I aquí és on tota la maquinària mediàtica al servei del Reial Madrid es posa en funcionament per mirar de desprestigiar el 10 del Barça i dimecres, a Glasgow, van mirar de trobar una altra oportunitat.

Era el minut 80 del Celtic-Barça, amb el marcador a 1-0 favorable als escocesos, quan Villa va enganxar una pilota solta a la frontal de l'àrea per provar una rematada que va marxar cap als núvols davant la mirada desafiant de Messi, que tot sol a la dreta esperava la passada del "Guaje". Durant 20 segons, Leo va continuar clavant el seus ulls sobre l'asturià, que va intentar evitar la situació fins quan no va tenir més remei que aixecar el cap per trobar-se encara amb la mirada matadora de Messi. Plovia sobre mullat, es repetia la mateixa imatge del partit contra el Granada, quan l'argentí no va tenir cap mirament en recriminar a l'asturià que no li passés on volia la pilota.

El que seria una de les moltes discussions que sovintegen en un partit entre futbolistes d'un mateix equip va ser aprofitat pels que intenten desprestigiar Messi a favor de Cristiano Ronaldo per convertir Villa en una víctima de Leo. S'ha de reconèixer que no ha de resultar fàcil ser davanter al Barça i conviure amb el protagonisme de Messi. Eto'o i Ibrahimovic van sucumbir en l'intent, però quan l'asturià va fitxar com a blaugrana ja sabia perfectament quines eren les jerarquies al Camp Nou i les ha sabut acceptar amb absoluta resignació, per molt que en ocasions ha d'aguantar mirades que maten.
Anar al contingut