L'enviat especial de l'ONU sobre el Sàhara, Christopher Ross, amb el ministre García-Margallo. (Foto: EFE)
L'enviat especial de l'ONU sobre el Sàhara, Christopher Ross, amb el ministre García-Margallo. (Foto: EFE)
Madrid

García-Margallo defensa davant l'enviat especial de l'ONU una solució "justa" al Sàhara, basada en l'autodeterminació

El ministre d'Afers Exteriors i Cooperació espanyol trasllada a l'enviat especial de les Nacions Unides el suport a "una solució política justa, duradora i mútuament acceptable".

Actualitzat
El ministre d'Afers Exteriors i Cooperació espanyol, José Manuel García-Margallo, ha reiterat aquest dilluns a l'enviat especial del secretari general de l'ONU per al Sàhara Occidental, el nord-americà Christopher Ross, la voluntat d'Espanya que hi hagi una solució al conflicte basada en el dret d'autodeterminació dels saharauis.

Segons ha informat el ministeri en un comunicat, García-Margallo ha traslladat a Ross "el suport d'Espanya a la recerca d'una solució política justa, duradora i mútuament acceptable, que prevegi la lliure determinació del poble del Sàhara Occidental, de conformitat amb els principis i objectius de la Carta de les Nacions Unides". Al mateix temps, el ministre ha donat suport a la tasca que duu a terme Ross "amb l'objectiu d'apropar les parts a una solució definitiva".

Durant la reunió, el cap de la diplomàcia espanyola i l'enviat de l'ONU també han tractat qüestions sobre el context polític regional, com les relacions bilaterals entre el Marroc i Algèria i també la situació humanitària i les condicions de seguretat als campaments de refugiats de Tindouf.

Després del seu pas per Madrid, Ross continuarà la gira a París i posteriorment elaborarà un informe sobre els avenços que s'han produït en les negociacions.

Anar al contingut