Madrid

Almenys 30 detinguts, 21 imputats i 29 ferits a Catalunya durant la vaga general

La xifra total de detinguts a nivell de tot l'Estat és de 142. El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha destacat l'absència d'incidents "greus" i ha emmarcat les detencions dins de la normalitat d'una jornada de reivindicacions com aquesta.

Actualitzat
La vaga general d'aquest dimecres 14 de novembre s'ha saldat amb 30 detinguts, 21 imputats i almenys 29 ferits a Catalunya. Segons dades del Ministeri de l'Interior, a nivell de tot l'Estat els detinguts són 142 persones. Els últims a afegir-se a aquest recompte han estat set persones detingudes després d'uns incidents a Madrid.

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha destacat l'absència d'incidents "greus" i ha emmarcat les detencions dins de la normalitat d'una jornada de reivindicacions com aquesta.

Del total de detencions fetes a Catalunya, 27 han tingut lloc a Barcelona. Les restants s'han fet a Cornellà de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet i Tarragona. Dels 29 ferits, 12 són mossos d'esquadra: un dels agents està greu, dos menys greus i nou lleus. Pel que fa als manifestants, 17 han resultat ferits: dos greus, dos menys greus i tretze lleus.

Els Bombers de la Generalitat han realitzat 48 serveis per foc a contenidors i pneumàtics.

Detingut per atropellar un piquet informatiu

Entre els detinguts a Catalunya, hi ha el conductor d'un vehicle que ha atropellat un piquet informatiu. Els fets han passat a la plaça Imperial Tarraco quan el piquet s'ha llançat sobre el vehicle, que ha continuat la marxa i ha atropellat una persona. El conductor està acusat d'un delicte contra la seguretat del trànsit. El ferit ha estat traslladat a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.

A Tarragona, s'han detingut quatre persones més. Uns 200 joves, la majoria encaputxats, han començat a llançar contenidors i provocar els agents antidisturbis que custodiaven un centre comercial.

Un menor que ha quedat atrapat enmig de la càrrega policial ha acabat ferit. Es tracta d'un nen de 13 anys que hauria rebut un cop fortuït al cap amb una porra enmig de la persecució policial, i ha necessitat tres punts de sutura. Els familiars s'han posat sobre el nen per protegir-lo, cridant que es tractava d'un menor i que s'avisés una ambulància. Els pares han dut el nen a l'hospital Joan XXIII de Tarragona.

Una altra persona ha estat detinguda a Santa Coloma de Gramenet. Les vuit restants, a Barcelona. Una d'elles, a prop de la plaça de toros de la Monumental, quan els Mossos l'han trobat llançant objectes contra un aparador i després que agredís un vigilant de seguretat. Tres detencions més s'han fet a la plaça d'Urquinaona.

Incidents a Catalunya

El govern de la Generalitat, per la seva banda, ha destacat en un comunicat que la jornada de vaga s'ha desenvolupat amb normalitat a Catalunya, tret d'algun incident aïllat. Les afectacions més destacables han estat en el trànsit rodat, en la mobilitat per carretera i en alguna línia de Rodalies.

Alguns comerços han denunciat desperfectes causats per piquets. És el cas del propietari d'una joieria del carrer Aribau de Barcelona. L'home ha obert la botiga a la tarda i ha assegurat que un grup de gent l'ha increpat i han tirat objectes contra els vidres de l'aparador, com es veu a la foto que il·lustra aquesta notícia.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut