Barcelona

Talls intermitents a la xarxa viària i afectacions en el transport públic per l'acció dels piquets

Piquets informatius fluctuants han bloquejat algunes carreteres i vies d'accés a la ciutat de Barcelona. També hi ha algunes afectacions a Rodalies; s'ha hagut de tallar el servei de la línia R4 entre Molins de Rei i Castellbisbal i l'R2 entre Cunit i Sant Vicenç de Calders per obstacles a la via, i per aquest motiu també ha quedat aturat un comboi de la línia R3.

Actualitzat
La jornada de vaga general s'ha visualitat força, a primera hora del matí, a través de les afectacions en el trànsit per l'acció dels piquets informatius fluctuants que han bloquejat algunes carreteres i tenen repercussió, també, en el servei d'alguns transports públics.

Transport públic


Pel que fa al transport públic, a Rodalies, s'ha hagut de tallar el servei de la línia R4 entre Molins de Rei i Castellbisbal i l'R2 entre Cunit i Sant Vicenç de Calders per obstacles a la via, i per aquest motiu també ha quedat aturat un comboi de la línia R3. A més, l'estació del Passeig de Gràcia estarà tancada des de la set de la tarda fins a la finalització del servei per evitar situacions de risc durant la manifestació convocada a la zona.

Els serveis mínims, del 33% establerts al metro i als autobusos de Barcelona entre dos quarts de set i dos quarts de deu, s'han complert en termes generals, segons Transports Metropolitans de Barcelona. Tot i això, l'acció dels piquets i alguns actes de sabotatge han afectat diversos vehicles i estacions. Des d'aquest dimarts a la nit, una quarantena d'autobusos han aparegut amb pintades, vidres trencats o rodes punxades. I al metro, només l'estació de Cornellà Centre s'ha obert amb retard. Hi ha piquets en algunes estacions i en vuit s'han registrat accions vandàliques a les portes d'entrada.

A més, al Trambaix, els serveis mínims han començat amb retard per l'acció d'un piquet informatiu. En cavi, els autobusos del grup Baixbus, que comuniquen Barcelona amb el Baix Llobregat i l'Hospitalet de Llobregat, no ho han pogut fer i en aquest cas els mínims, doncs, no s'han complert.

Xarxa viària

A les carreteres, i també a primera hora, una de les vies que s'ha vist més afectades és la ronda de Dalt, on hi ha hagut talls en punts com a la Vall d'Hebron o el passeig Valldaura que han provocat fortes retencions i circulació intensa en direcció Llobregat. A la ronda Litoral, també hi ha hagut talls puntuals.

A la C-31, a l'altura de Badalona, en sentit d'entrada a la capital catalana hi ha hagut piquets informatius que han bloquejat la circulació. Els piquets també han tallat en tots dos sentits la Nacional II a Sant Andreu de la Barca, la C-66 a Celrà, la C-245 a Viladecans i l'A-2 a Abrera.

Aeroport del Prat

Tot i alguns incidents de matinada, a l'aeroport del Prat no es registren problemes. Els serveis mínims s'estan complint i la majoria de botigues estan tancades. S'hi han programat 421 vols, la meitat que hi ha en un dia normal.

Podeu seguir les incidències que la vaga general té en la mobilitat al compte del Twitter d'Emergències @seguimentvaga.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut