Rajoy, aquest dimecres al Congrés dels Diputats
Rajoy, aquest dimecres al Congrés dels Diputats
Madrid

El govern espanyol considera que la vaga "no és el camí adequat" per reduir la incertesa del país

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, remarca que les mesures que està aplicant el govern són "l'única alternativa" que hi ha per sortir de la crisi econòmica.

Actualitzat
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha evitat referir-se a la vaga general d'aquest dimecres. Malgrat que els periodistes han intentat en tres ocasions diferents recollir la seva opinió, el cap de l'executiu no ha respost a la pregunta ni a la seva arribada a la cambra baixa ni quan en marxava.

Qui sí que ha valorat l'aturada ha estat el ministre d'Economia, Luis de Guindos, que ha destacat la "normalitat" de la jornada i l'"absència d'incidents". El ministre, però, ha subratllat que la vaga "no és el camí adequat" per reduir la "incertesa" que hi ha sobre el país i ha remarcat que les mesures que està aplicant el govern són "l'única alternativa" que hi ha per sortir de la crisi econòmica.

Ja abans de l'inici de l'aturada, l'executiu va assegurar que no farà marxa enrere i mantindrà les reformes. La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría ha defensat la reforma laboral i ha assegurat que cal insistir en els canvis legislatius perquè "és l'únic camí". "S'ha de continuar fent reformes perquè l'alternativa, les no reformes, és seguir instal·lats en la crisi. El conformisme no pot ser una opció amb 5 milions d'espanyols sense feina i empreses tancant. El que hem de fer és unir esforços i fer feina conjunta", ha dit.


Anar al contingut